Crostată cu gem și bucăți de căpșune. Perfectă pentru iubitorii de căpșune!

Crostată cu gem și bucăți de căpșune

Crostata cu gem și bucăți de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de crostată cu gem și bucăți de căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă crostată cu gem și bucăți de căpșune, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Crostată cu gem și bucăți de căpșune 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

Crostată cu gem și bucăți de căpșune [Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Frișca de casă perfectă. Dezvăluirea ingredientului secret și trucul pentru o textură spumoasă și aromă delicioasă

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

Crostată cu gem și bucăți de căpșune [Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  • 200 g faina 
  • 3 linguri zahar brun sau alb
  • 1 vârf de cuțit de sare  
  • 200 g unt rece, direct de la frigider
  • 7 linguri apa rece, ținută chiar la congelator timp de 10 minute, înainte de preparare
  • 5 linguri gem de căpșune
  • 10 căpșune mari 
  • 2 linguri de zahar pudra pentru decor

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Crostată cu gem și bucăți de căpșune [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru început, se pun făina, zahărul și sarea într-un robot de bucătărie și se amestecă bine timp de câteva secunde. Se adaugă apoi untul tăiat cubulețe și se mixează încă câteva minute sau până când aluatul devine omogen. Tot folosind robotul de bucătărie, adăugați cate o lingură de apă pe rând până când aluatul devine ca o bilă. Odată obținută bila noastră de aluat, tot ce trebuie sa faceți este sa scoateți aluatul din robot cu mâinile reci, iar ulterior sa îl înveliți în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin o oră. 
  2. În acest moment, tăiați căpșunele în bucăți, jumătăți, sferturi sau cum doriți. Tot acum puteți sa pregătiți si gemul de căpșune, pentru a-l avea la îndemână in momentul in care ne vom apuca de asamblarea desertului.
  3. Așadar, după acest interval de timp, așezați hârtia de copt pe tava în care veți coace tarta sau puteți folosi fundul unei tăvi rotunde cu pereți detașabili. Apoi, presărați făină, astfel încât aluatul să fie puțin lipicios. Așezați aluatul în centru și folosind mâinile reci, întindeți o foaie rotunda.  Pune gemul de căpșune direct în centrul desertului, lăsând o margine liberă. Deasupra, pune feliile de căpșune, direct pe gemul de căpșune, începând de la exterior către interior. În cazul în care aluatul s-a lipit ușor, țineți mâinile în față și folosiți hârtia de dedesubt pentru a ridica marginile care rămân libere în jurul umpluturii. Pentru a face marginea crocantă, presărați puțin zahăr pe ea.  
  4. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius si introduceți tava cu desertul nostru la cuptor, timp de aproximativ o ora.
  5. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior si desertul nostru cu gem si bucăți de căpșune proaspete, iar după ce s-a mai răcorit puțin, presărați zahăr pudra pe margini. Atunci când s-a răcit complet, puteți sa serviți desertul, pentru ca rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

Crostată cu gem și bucăți de căpșune [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor