Crumble cu mere. Degustă și tu acest desert nemaipomenit de gustos!

retete pentru desert

Crumble cu mere

crumble cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de crumble cu mere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos crumble cu mere, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de crumble cu mere 

Rețeta delicioasă de crumble cu mere, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de crumble cu mere este de 30 de minute 

Timp de preparare - 40 de minute 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total - o oră și 10 minute 

Rețeta de crumble cu mere este pentru 6 persoane 

retete de prajituri de casa
Crumble cu mere[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – crumble cu mere 

  •  700 g de mere,  la alegere 
  • 150 g de unt, la temperatura camerei 
  • 150 g de făină 
  • 2 linguri de fulgi de ovăz 
  • 2 lingurițe de scorțișoară pudră 
  • 3 linguri de zahăr brun 
  • 3 linguri de zahăr granulat 
  • zeama și coaja de la o lămâie  
  • un praf de sare 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Crumble cu mere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - crumble cu mere 

  1.  În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de crumble cu mere este să începem prin a lua un bol de dimensiuni mai mici în care vom rade lămâia de coajă. Imediat apoi, vom stoarce și zeama de la aceeași lămâie, pe care o vom pune într-un pahar. 
  2. În continuare ne vom ocupa de mere. Așadar le vom curăța de coajă și le vom toca în cubulețe mici. Cubulețele de mere se vor așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga zeama de lămâie, pentru că acestea să nu se oxideze.
  3. Acum a venit momentul să luăm un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca o lingură de făină, o linguriță de scorțișoară și 3 linguri de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot împreună pentru a se omogeniza.
    Toată această compoziție se va turna peste mere, amestecând pentru a ajunge pe toată suprafața lor. 
  4. Acum vom pregăti și tava noastră pentru desert, motiv pentru care, cu unt, o vom unge, pe toată suprafața sa, iar ulterior toate merele se vor răsturna în tavă distribuindu-se uniform cu ajutorul unei linguri.
  5. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari amesteca fulgii de ovăz, cu restul de făină, lingurile de zahăr brun, praful de sare, dar și scorțișoara și coaja de lămâie.
    Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot împreună, și se adaugă și 100 g de unt, în compoziție, pe care l-am tăiat înainte în bucățele. Vom începe să frământăm această compoziție direct cu mâinile pentru a obține, ca niște firmituri de aluat cu aspect nisipos.
  6. Întreaga compoziție se va turna peste merele din tavă, și se va tasa ușor cu palma sau cu fundul unui pahar. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute până când desertul nostru va fi ușor rumenit. 
  7. După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, după ce s-a mai răcit puțin, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

prajitura sfaramicioasa cu mere
Crumble cu mere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pastel de nata. O altă textură și un alt gust deosebit!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Clafoutis cu vișine. Numai bună pentru acest sezon!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies