crumble cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de crumble cu mere.
Rețetă de crumble cu mere
Rețeta delicioasă de crumble cu mere, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de crumble cu mere este de 30 de minute
Timp de preparare - 40 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total - o oră și 10 minute
Rețeta de crumble cu mere este pentru 6 persoane
Ingrediente – crumble cu mere
- 700 g de mere, la alegere
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- 150 g de făină
- 2 linguri de fulgi de ovăz
- 2 lingurițe de scorțișoară pudră
- 3 linguri de zahăr brun
- 3 linguri de zahăr granulat
- zeama și coaja de la o lămâie
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este
Mod de preparare - crumble cu mere
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de crumble cu mere este să începem prin a lua un bol de dimensiuni mai mici în care vom rade lămâia de coajă. Imediat apoi, vom stoarce și zeama de la aceeași lămâie, pe care o vom pune într-un pahar.
- În continuare ne vom ocupa de mere. Așadar le vom curăța de coajă și le vom toca în cubulețe mici. Cubulețele de mere se vor așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga zeama de lămâie, pentru că acestea să nu se oxideze.
- Acum a venit momentul să luăm un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca o lingură de făină, o linguriță de scorțișoară și 3 linguri de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot împreună pentru a se omogeniza. Toată această compoziție se va turna peste mere, amestecând pentru a ajunge pe toată suprafața lor.
- Acum vom pregăti și tava noastră pentru desert, motiv pentru care, cu unt, o vom unge, pe toată suprafața sa, iar ulterior toate merele se vor răsturna în tavă distribuindu-se uniform cu ajutorul unei linguri.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari amesteca fulgii de ovăz, cu restul de făină, lingurile de zahăr brun, praful de sare, dar și scorțișoara și coaja de lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot împreună, și se adaugă și 100 g de unt, în compoziție, pe care l-am tăiat înainte în bucățele. Vom începe să frământăm această compoziție direct cu mâinile pentru a obține, ca niște firmituri de aluat cu aspect nisipos.
- Întreaga compoziție se va turna peste merele din tavă, și se va tasa ușor cu palma sau cu fundul unui pahar. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute până când desertul nostru va fi ușor rumenit.
- După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, după ce s-a mai răcit puțin, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pastel de nata. O altă textură și un alt gust deosebit!