Cu ce înlocuiești zahărul pentru a-ți restarta organismul? Nutriţionistul îţi sare în ajutor!

Cu ce înlocuiești zahărul pentru a-ți restarta organismul? Nutriţionistul îţi sare în ajutor!
Cu ce înlocuiești zahărul pentru a-ți restarta organismul? Nutriţionistul îţi sare în ajutor!

Cu ce înlocuiești zahărul pentru a-ți restarta organismul? Nutriţionistul îţi sare în ajutor!

Nu e ușor să renunți la zahăr, însă, dacă reușești, beneficiile pentru sănătate sunt exponențiale! Nutriționitu Gianluca Mech ne explică exact ce se întâmplă în organismul nostru atunci când renunțăm la zahăr, dar ne spune și cu ce îl putem înlocui pentru a rezista tentațiilor!

”Detoxul de zahăr nu este ușor, iar primele efecte resimțite nu sunt deloc plăcute. Însă beneficiile pe termen lung merită efortul. Mai ales că știm cu toții efectele negative dovedite științific pe care consumul de zahăr le are asupra organismului.

Citeste si: Cum poți prelungi remanența acidului hialuronic din buze, în această perioadă? Iată soluția specialistului!

Consumul de zahăr poate duce la o mulțime de afecțiuni, printre care obezitate, diabet și boli de inimă. De asemenea, zahărul afectează nivelul de energie, crește riscul de depresie și contribuie la deteriorarea sănătății orale.

Renunțând la zahăr, reduci aceste riscuri pentru sănătate și te vei simți mai bine ca niciodată.

Dar, în primă fază, este foarte posibil să întâmpini o serie de dificultăți”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Zahărul comparat cu cocaina

”O serie de studii au arătat că zahărul afectează creierul la fel cum o fac substanțe precum nicotina, cocaina și morfina.

Deși experții încă dezbat dacă dependența de zahăr este un lucru real, studiile arată că zahărul declanșează eliberarea de dopamină în aceeași zonă a creierului implicată ca răspuns la consumul de heroină și cocaină.

Atunci când renunți la zahăr, poftele devin mai intense și simți simptome de sevraj. Cel puțin la început”, ne avertizează Gianluca Mech.

Simptome

”Modul în care reacționează organismul la renunțarea la zahăr este diferit de la om la om. Acestea pot dura de la câteva zile până la două săptămâni. Cu cât trece timpul, cu atât simptomele și poftele de zahăr vor fi mai puțin intense”, spune nutriționistul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

La nivel mental:

- Depresie

- Anxietate

- Insomnie

- Dificultăți de concentrare

- Pofte

La nivel fizic:

- Dureri de cap

Citeste si: Exerciții eficiente ca să nu te îngrași acasă. Kinga Sebestyen te învață cum să arzi 800 de calorii într-o oră!

- Amețeli

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

- Greață

- Oboseală

Cum depășim perioada critică?

Cu ce înlocuiești zahărul pentru a-ți restarta organismul? Fibrele ajută la controlul zahărului din sânge. Alimentele recomandate sunt legumele, fasolea și leguminoase cu conținut ridicat de fibre

Nutriționistul Gianluca Mech ne oeră sfaturi importate care ne vor ajuta să depășim mai ușor perioada critică atunci când renunțăm la zahăr:

”1. Mănâncă mai multe proteine. Peștele, carnea slabă, legumele bogate în proteine, nucile și semințele nu trebuie să lipsească din alimentație în această perioadă.

2. Consumul alimentelor bogate în fibre te poate ajuta să eviți senzația de foame permanentă. Fibrele ajută la controlul zahărului din sânge. Alimentele recomandate sunt legumele, fasolea și leguminoase cu conținut ridicat de fibre.

3. Bea multă apă. Hidratarea corectă ajută oxigenul să circule liber în întregul organism. Ajută la creșterea capacității de concentrare. Apa în sine este un detoxifiant puternic, deoarece ajută rinichii și colonul să elimine toxinele. Hidratare înseamnă consumul de apă potabilă (nu cafea, ceaiuri cofeinizate sau băuturi energizante). Deși aceste băuturi conțin apă, consumul lor poate duce, totuși, la deshidratarea organismului. Bea 6-8 pahare (a câte 250 ml) de apă pe zi. Nu bea apă în timpul mesei, deoarece diluează acidul gastric și asta încetinește procesul de digestie. Adăugă un strop de lămâie în apă pentru beneficii suplimentare și o aromă plăcută.

4. Evită îndulcitorii. Înlocuirea zahărului cu îndulcitori poate părea o idee bună. Studii recente arată însă că îndulcitorii artificiali sporesc poftele și dependența de zahăr. Să stai departe de alimentele dulci, chiar și de cele care nu conțin zahăr, este cea mai bună metodă.

5. Evită stresul. Asta va facilita procesul de eliminare a zahărului din alimentație. În plus, te ajută să îți ții poftelor sub control. Fă plimbări dese, stai de vorbă cu un prieten, citește o carte. Acestea sunt doar câteva activități care te ajută să scapi de stres.

6. Fă sport! Exercițiile fizice cresc nivelul de energie și reduc stresul, ceea ce poate ajuta la combaterea simptomelor de sevraj.

7. Băuturi verzi. Smoothie-urile din legume și fucte verzi duc la reducerea poftelor dulci. În 2014 a fost realizat un studiu. Acesta a durat 3 luni și a implicat 38 de femei. S-a descoperit atunci că cele care au consumat, înainte de micul dejun, o băutură ce conținea 5 grame de spanac, au înregistrat o scădere a poftelor de alimente dulci și grase, din prima zi.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Cătălin Botezatu despre dress code și ce anume se poartă vara aceasta. „Nu întotdeauna ai bani să-ți cumperi.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies