Pregătește în numai câteva minute cea mai bună rețetă de chiftele și vezi cu ce se poate înlocui oul în chiftele.
Chiftelele reprezintă un aperitiv îndrăgit de persoane de toate vârstele. Fie că sunt consumate ca atare cu muștar ori chiftele marinate în sos tomat sau cu piure de cartofi, chiftelele se pregătesc ușor, chiar și de către persoane care nu sunt familiarizate cu gătitul. Vezi mai jos cu ce se poate înlocui oul în chiftele și cum se pregătesc cele mai bune chifteluțe.
Gustoase și moi, chiftelele se pregătesc într-o multitudine de feluri. De obicei, chiftelele conțin ouă, pâine înmuiată în apă, alteori pot conține cartofi răzuiți, morcovi, verdețuri, precum și diferite condimente.
În România, chiftelele sunt cunoscute în mai multe moduri. Se pot prăji sau se pot coace, acest lucru rămâne la latitudinea fiecărei persoane. În zona Moldovei, chiftelele sunt cunoscute ca pârjoale, un tip de chiftele mai mari, cu o crustă crocantă și un miez suculent.
Cu ce înlocuim oul în chiftele
Iată o rețetă simplă de pârjoale moldovenești de pregătit în weekend:
Ingrediente pentru 10- 12 bucăți:
200 de grame de carne tocată de vită
300 de grame de carne de porc
- o ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 1 cartof crud
- 2 felii de pâine albă, fără coajă
-lapte
2 ouă medii
sare, piper, mărar, pătrunje
pesmet pentru tăvălirea pârjoalelor.
3 linguri făină.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Se pun feliile la înmuiat în lapte pentru 10 minute. Se amestecă apoi carnea tocată de vită cu cea de porc și se adaugă cartoful crud stors de zeamă, usturoiul și ceapa, toate date prin răzătoarea cu găuri mici. Se adaugă ouăle, mărarul, pătrunjelul după gust, dar și pâinea stoarsă bine.
Se comenteză cu sare și piper și se frământă cu mâna până se obține un amestec omogen.Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului
Se ține compoziția la frigider într-un vas acoperit timp de oră pentru a se odihni.
Se amestecă făina cu pesmetul și se trece la formarea pârjoalelor cu mâinile umede.
Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru chiftele
Cu ce se poate înlocui oul în chiftele
Multe preparate au în compoziția lor ouă, care servesc ca agent de legare. De la prăjituri, creme, până la aluaturi și chiar chiftele și sarmale. Rețelel clasice sugerează adăugarea a cel puțin 1- 2 ouă.
Pentru rețete precum chiftelele, lasagna sau chiar și unele sosuri, oul poate fi înlocuit cu 2 lingurițe de amidon, fie că este vorba despre amidon de porumb sau amidon de cartofi.
În acest mod, pot fi preparate și chifteluțe de post, din legume, iar dacă te temeai de faptul că s-ar putea să nu se lege chiftelele pentru că nu au ou, atunci nu trebuie să te mai îngrijorezi.
Rețetă chiftele de post
2 cartofi medii
sare/piper
pătrunjel verde
3 căței de usturoi
1-2 linguri făină
o cană de ciuperci
praf de boia
2 linguri de orez.
Cartofii se fierb bine și se scurg, apoi se pasează. Orezul se fierbe separat și se adaugă peste cartofi. Separat, se călește și ceapa. Ciupercile se dau prin mașina de tocat și se adaugă în compoziție, iar peste ea se adaugă și condimentele și pătrunjelul tocat.
Din compoziția rezultată se formează chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Se pot servi alături de un piure de cartofi.