De cele mai multe ori, oul reprezintă un ingredient important în prepararea perișoarelor. Dar ce ne facem atunci când ținem post sau dorim să nu consumăm ouă?
Aflați din rândurile următoare câteva recomandări cu care veți putea înlocui ouăle din perișoare, dar totuși să preparați o mâncare cu un gust delicios.
Cu ce înlocuim oul în perișoare
Chiar dacă poate părea dificil, aflați că există nenumărate modalități care vă pot ajuta să înlocuiți ouăle din perișoare sau în multe alte rețete.
Semințe de in sau de chia
Semințele de in și de chia dețin foarte multe proteine și antioxidanți, făcând astfel înlocuirea oului, mult mai sănătoasă.
Piure de dovleac
Acesta se găsește în magazine sau se poate prepara în casă și reprezintă o variantă foarte naturală cu care poți înlocui oul. În cazul în care te decizi să îl prepari în
casă, ai nevoie doar de 2-3 dovlecei, un cuțit, o lingură și un blender. Curăță cu ajutorul cuțitului, dovleceii, apoi scoate sâmburii și pune-i într-un blender.Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă ușoară de Biluțe de brânză. Un preparat sănătos și rapid
Avocado
Și prin intermediul acestui fruct se poate înlocui oul. Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați 2-3 avocado (în funcție de cantitatea de care aveți nevoie) și să îi pasați, formând apoi mingiuțele de care aveți nevoie în prepararea perișoarelor.
Amidon de cartofi sau de porumb
Acest ingrediente se poate folosi atât în cazul perișoarelor și a chiftelelor, cât și a lasagniei sau anumitor sosuri. De această dată, vom înlocui oul cu două linguri de amidon. Puteți alege dacă acesta să fie de cartofi sau de porumb, consistența va avea același rezultat.
Pudră de proteine de soia
Puteți găsi cu ușurință această pudră de proteine de soia în magazinele naturiste. Reprezintă o modalitate foarte bună de a înlocui oul și aveți nevoie doar de această pudră și de apă. Amestecați într-o bol o lingură din pudra de proteine de soia, împreună cu 45 de ml de apă.
Citeste si: CITEȘTE: Ouă fierte: moi, cleioase sau tari. Cum să le prepari corect pentru a obține consistența dorită
Tofu
Poți înlocui oul cu o bucată de brânză de soia (tofu). Veți avea nevoie doar de 60 de grame de tofu pasat, pentru a vă bucura de niște perișoare mult mai sănătoase și mai bogate în gust. Pe lângă bucata de tofu, vei adăuga în prepararea perișoarelor și celelalte ingrediente necesare.
Cartofi
Pentru a prepara perișoarele fără ou, îl puteți înlocui inclusiv cu cartofi. Veți avea nevoie de un cartof, usturoi, ceapă și bineînțeles, carne tocată. Cartoful crud este mărunțit bine și scurs. Apoi se adaugă peste carnea tocată, ceapa (mărunțită) și usturoiul (mărunțit). Se asezonează cu sare și piper.
Piure de legume
Deși poate reprezenta o metodă puțin mai complicată, dacă vom folosi piureul de legume ca înlocuitor al oului, ne vom putea bucura de o rețetă reușită. Legumele (în funcție de ce alegeți) vă pot înșela puțin la cantitate. De aceea, se recomandă să folosiți mai multe, pentru orice eventualitate. Iar dacă vă rămân, le puteți consuma și sub această formă. Tot ce trebuie să faceți este să tocați legumele alese și să le adăugați restul ingredientelor pentru perișoare. Astfel, rețeta preparată va avea gustul și savoarea pe care v-o doriți și va fi și mai sănătoasă.
Citeste si: CITEȘTE: Cum să slăbești 6 kg în 7 zile cu SUPA de VARZĂ