Cu ce merge friptura de vită

Cu ce merge friptura de vită

Iată ce combinații delicioase poți face având ca ingredient principal carnea de vită.

Carnea de vită este cea mai importantă sursă de proteine de origine animală (conține aminoacizi esențiali), fiind bogată în fier și vitamina B. De ani buni, carnea de vită a devenit preferata românilor, în detrimentul puiului sau porcului, fiind gătită în fel și fel de combinații.

Beneficiile consumului de vită

[Sursa foto: Freepik]

Beneficiile consumului acestui tip de carne sunt multiple:

-reduce nivelul colesterolului

-împiedică formarea țesutului adipos

-ajută la refacerea masei musculare, fiind recomandată persoanelor care fac sport de performanță sau merg la sală

Carnea de vită este foarte gustoasă asezonată cu o garnitură pe măsură, astfel că un antricot la grătar sau un tenderloin, în completare cu o porție de cartofi prăjiți, satisface orice gust.

Citeste si: Cea mai simplă rețetă pentru Lahmacun. Un preparat turcesc delicios!

Friptură de vită [Sursa foto: PixaBay]

Cu ce merge friptura de vită

Steak cu piure și vin alb

Dincolo de controversele create, cartoful este cel care echilibrează steak-ul, atunci când vorbim despre carnea de vită black angus. Genul acesta de carne, alături de un piure cu usturoi și un pahar de vin alb, nu are pereche printre rețetele chefilor.

Friptură de vită cu spumă de spanac

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

O uimitoare combinație gastronomică este friptura de vită la cuptor cu o spumă de spanac clasică, care are în compoziție smântână și nucșoară.

Citeste si: Sapte feluri de mancare speciale pe care merita sa le incerci

Black Angus și salată coleslaw

Una dintre vedetele garniturilor pentru carnea de vită black angus este fără doar și poate salata coleslaw cu brânză cedar și ceapă verde, alături de o cupă de șampanie.

Friptură rare pe pat de piure de mazăre

Cele mai pretențioase gusturi nu pot fi satisfăcute decât cu o „friptură rare”, pe românește „în sânge”, pe un pat de piure de mazăre iute cu piper alb, asezonat cu un vin roșu intens dulceag cu nuanțe rubinii.

Citeste si: Cum se face carnea de hamburger. Asta e rețeta folosită de toate restaurantele

Friptură de vită cu salată [Sursa foto: PixaBay]

File de vită a la grill, măsline, ciuperci și mozarella

Fileul de vită a la grill este, cu siguranță, un preparat „de fițe” și se potrivește perfect cu o garnitură de măsline, ciuperci și mozzarella.

Rasol de vită cu legume

Un fel de mâncare gustos, dar mai ales sănătos, este rasolul de vită cu legume și sos de hrean. Această rețetă franțuzească numită „oala pe foc” este, potrivit bucătarului Raymond Blanc, una dintre cele mai gustoase din Franța, fiind prezentă atât pe mesele bogaților, cât și pe ale săracilor.

O altă ciudățenie a gastronomiei este friptura cu fustă(fleica), făcută din vrăbioară, care conține o mare cantitate de fier și se asortează de minune cu un pilaf de orez brun și roșii coapte.

Bucătăria clasică internațională recomandă vita flambată cu sos de ciuperci și curry, care are avantajul timpului scurt de gătire.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Citeste si: Ce sa mananci ca sa fii sanatos, indiferent de varsta

Ce trebuie să știi dacă vrei să gătești vită

Mușchi de vită [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum se prepară cea mai bună friptură de miel la ceaun

Noi, românii, suntem, din cele mai vechi timpuri, mari consumatori de carne de vită și de aceea, vă dezvăluim câteva secrete:

-carnea de vită trebuie ținută la temperatura camerei timp de 30 de minute înainte de preparare

-pentru fripturi suculente, carnea trebuie ștearsă în prealabil cu un șervețel și apoi pusă pe grătar sau în tigaie

-carnea de vită nu se înțeapă și nu se întoarce cu furculița

-cuptorul trebuie preîncălzit la 250 de grade înainte de a introduce carnea de vită

-după ce a fost gătită, carnea trebuie să se liniștească timp de cel puțin 15-25 de minute pentru a rămâne suculentă

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cea mai bună rețetă de cușcuș. O mâncare de post ușor de gătit

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte