Mulți oameni obișnuiesc să aibă o alimentație care să nu includă carne, sau care iubesc mâncărurile care nu conțin un astfel de aliment. Astfel, aceștia pot încerca rețeta de musaca ce poate fi consumată și în post!
Unul dintre preparatele gustoase și foarte savuroase pe care mulți români le preferă ca fel principal este musacaua. Amestecul de carne tocată și condimentată corespunzător, distribuită în straturi și completată de felii de cartofi este întotdeauna iubită inclusiv de cei mici.
Cu ce poți să înlocuiești carnea în rețeta de musaca
Cu toate astea, pentru perioadele în care se dorește înlocuirea cărnii cu alimente fără proteină animală, oamenii pot alege să gătească rețeta de musaca cu năut și spanac. Fie că se ține post sau se vrea renunțarea la carne, acest preparat gustos ar putea să fie preferatul familiei. Musacaua de năut cu spanac este perfectă pentru perioada postului pentru că îți oferă o mare doză de energie, ajută la instalarea sațietății și are un gust desăvârșit.
Citește și: Cea mai gustoasă musaca de cartofi cu carne tocată și smântână. Rețeta cu care îți vei încânta invitații
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de musaca fără carne
Ingrediente
3 conserve de năut
100 g orez basmati
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
150 g baby spanac
1 lămâie
2
½ linguriță de piper măcinat
2 ouă
250 g brânză de vaci
250 ml iaurt grecesc
70 g parmezan
1 legătură de pătrunjel
100 g pesmet
Citește și: Cum se prepară piureul de cartofi, gustos și cremos. Care este ingredientul secret
Citește și: Cât timp se fierb dovleceii. Care este secretul gospodinelor?
Mod de preparare
1. Se încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, pentru momentul în care musacaua va fi gata de pus la copt. Mai apoi, se pune orezul la fiert într-o oală cu apă, în care se adaugă și sare. Acesta se va fierbe al dente, dacă se va lăsa 10 minute să dea în clocot.
2. Mai apoi, separat, se încălzește puțin ulei într-o tigaie, în care se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. După, se pune spanacul și se scade totul. Orezul scurs împreună cu năutul și spanacul se amestecă într-un vas.
3. Tot separat, se bat ouăle și se amestecă cu brânza de vaci, care vor fi condimentate cu sucul și coaja rasă de lămâie, dar și cu jumătate din cantitatea de parmezan ras, adăugând și pătrunjelul tocat. Persoanele care nu doresc să adauge niciun ingredient de origine animală, pot apela la înlocuitori vegetali.
4. În final, se amestecă totul și se întinde compoziția obținută într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu ulei de măsline. Se amestecă și restul de parmezan cu pesmet și apoi se presară pe deasupra amestecului din tavă.
5. În ultimul pas se stropește totul cu puțin ulei de măsline, și se bagă la copt timp de 30-40 de minute.
Citește și: O reţetă delicioasă de musaca grecească din ciuperci, cartofi şi dovlecei