Cu ce pot femeile să înlocuiască drojdia din preparate. Ingredientul folosit de către cofetarii pricepuți!

Cu ce pot femeile să înlocuiască drojdia din preparate. Ingredientul folosit de către cofetarii pricepuți!
Cu ce pot femeile să înlocuiască drojdia din preparate. Ingredientul folosit de către cofetarii pricepuți!

Descoperă din rândurile următoare alte alternative pentru drojdie.

Drojdia este un ingredient foarte utilizat în bucătăria oricărei gospodine, mai ales în procesul de preparare al pâinii și a altor deserturi, care necesită aluat.

Acest ingredient poate fi folosit atât în producerea de pâine și produse alimentare, cât și al băuturilor, cum ar fi berea și vinul. În cazul produselor alimentare, drojdia ajută la descompunerea zaharurilor din aluat, transformându-le în dioxid de carbon.

Prin această reacție chimică, aluatul crește și devine mai elastic, iar acest lucru permite pâinii să crească în timpul coacerii.

Cu toate acestea, se întâmplă ca uneori să ne dorim să preparăm o pâine, dar să nu mai avem drojdie în casă. Din fericire, există și alte alternative ale acesteia. Descoperă din rândurile următoare care sunt acelea.

Cu ce poți înlocui drojdia

Citește și: Ce trebuie să facă femeile pentru ca pastele să nu se mai lipească de oală. Trucul util pe care fiecare gospodină trebuie să îl știe!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cu ce pot femeile să înlocuiască drojdia din preparate. Ingredientul folosit de către cofetarii pricepuți!

Drojdia poate părea un ingredient indispensabil în prepararea pâinii sau a altor produse alimentare din aluat, cum ar fi cozonacii sau gogoșile.

Cu toate acestea, există și alte alternative. Cea mai cunoscută este „maia”, care îi oferă pâinii o textură și o aromă completă, având în același timp și numeroase beneficii pentru digestie și sănătate.

De asemenea, putem să mai folosim praful de copt, iaurtul sau zerul și chiar albușurile bătute spumă, în funcție de preparatul pe care vrem să îl gătim.

Rețetă de maia naturală

Citește și: Ce trebuie să pună gospodinele în rețeta de pâine pentru a ieși moale și pufoasă. Trucul brutarilor iscusiți

Cu ce pot femeile să înlocuiască drojdia din preparate. Ingredientul folosit de către cofetarii pricepuți!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Află din rândurile următoare cum se prepară maia naturală pentru pâine.

Ingrediente:

Pentru a prepara maia naturală ai nevoie de doar două ingrediente:

  • Apă
  • Făină

Mod de preparare:

Procesul de preparare este foarte simplu, dar necesită mai multă răbdare decât în mod obișnuit.

Dacă respecți pașii prezentați mai jos, atunci rezultatul va fi unul pe măsură.

În primul rând, ai nevoie de un borcan cu capac în care să pui 100 mililitri de apă la temperatura camerei și 100 grame de făină. Cu o lingură, se amestecă bine compoziția, apoi se acoperă borcanul parțial, cu un șervețel sau folosind capacul. Se lasă borcanul deoparte timp de 24 de ore, la o temperatură ambientală de aproximativ 20 de grade.

După acest interval de timp, maiaua se cântărește, se păstrează 100 grame, restul se  aruncă. În compoziția rămasă, se adaugă alte 100 grame de făină și 100 mililitri de apă. Procedeul se repetă în următoarele 2-3 zile, până când compoziția va începe să miroasă a acru, semn că a început procesul de fermentație. Începând cu a cincea zi, se continuă procedeul la fiecare 12 ore. Maiaua va începe să crească în volum și să aibă un miros înțepător. Procesul de preparare durează 7 zile, dar poți continua pașii anteriori încă 5 zile. După ce maiaua a fermentat, se va depozita în frigider, în borcan de sticlă, închis ermetic.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce trebuie să pună femeile în frișcă pentru a se întări. Trucul cofetarilor pricepuți!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies