Cu ce pot înlocui cafeaua

Cel mai sanatos inlocuitor al cafelei
Cel mai sanatos inlocuitor al cafelei

Iată care sunt băuturile pe care le poți consuma dacă îți dorești să renunți la cafea.

Fără cafea nu vă puteți ridica din pat dimineața? Ajungeți la serviciu și primul gând este să așezați o cană de cafea pe birou? După masa de prânz simțiți nevoia de o cafea aromată cu lapte și zahăr în loc de desert?

Cafeaua este o licoare-minune care te hipnotizează cu aroma ei puternică și nu te poți dezice de ea sub nicio formă.

Până la un punct, cafeaua poate fi un lichid benefic pentru organismul tău, însă, dacă faci un obicei din asta, este posibil să intervină probleme serioase.

În urma studiilor, specialiștii au afirmat că, prin consumul de cafea, se poate stimula metabolismul și se pot arde calorii, atenția va fi  îmbunătățită și, de asemenea, pot fi prevenite anumite boli neurodegenerative sau chiar diabetul. 

Cel mai sanatos inlocuitor al cafelei
Cel mai sanatos inlocuitor al cafelei[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: 6 beneficii ale matcha care te vor face să vrei să îl bei în fiecare zi

Când devine cafeaua dăunătoare?

Trebuie să țineți însă cont de faptul că anumite obiceiuri pot transforma cafeaua într-o băutură de-a dreptul toxică. De exemplu, cafeaua neagră, simplă, nu conține calorii, însă dacă veți adăuga zahăr și lapte, nu se va schimba doar gustul cafelei, ci și aportul de calorii, aceasta devenind o bombă calorică. Cafeaua va deveni o băutură hipercalorică, care favorizează obezitatea.

De asemenea, consumul excesiv de cafea poate să dăuneze grav sănătății. Orice doză care depășește necesarul de 1-2 cești de cafea pe zi poate duce la efecte nedorite. Dacă abuzați de cafea sau de alte băuturi cu un conținut ridicat de cofeină, puteți să vă confruntați cu atacuri de panică, insomnii, palpitații, stări de neliniște sau chiar convulsii.

În cazul persoanelor care devin dependente de cafea, pot apărea dureri puternice de cap (migrene), amețeli, confuzie în lipsa ei, această dependență fiind extrem de agresivă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De asemenea, consumul excesiv de cafea poate provoca un deficit de minerale. Cofeina are rolul de a diminua absorbția fierului la nivel digestiv și astfel se va crea un mediu prielnic pentru anemie, capacitatea rinichilor de a stoca magneziu, zinc sau calciu fiind afectată.

Cu ce inlocuim cafeaua pentru energie
Cu ce inlocuim cafeaua pentru energie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Beneficiile cafelei pentru sănătate – tu le știai?

3 băuturi care pot înlocui cafeaua

1. Smoothie energizant

Sucurile verzi sunt cele mai bune variante pentru a înlocui cafeaua, întrucât vă vor aduce un plus de energie datorită multitudinii de nutrienți și antioxidanți din conținutul lor.

Dacă nu sunteți prea buni prieteni cu salatele de verdețuri, puteți încerca smoothie-urile.

Este extrem de important ca atunci când preparați un smoothie să vă asigurați că 95% din lichid provine din legume (spanac, pătrunjel, varză, tije de țelină, castravete, salată verde etc.), iar restul de 5% din fructe.

Citeste si: Scrub natural pentru corp cu zaț De cafea| Cea mai bună rețeta de scrub cu zaț de cafea!

2.Shake proteic

Deși multe persoane consideră că un cubuleț de ciocolată sau o prăjitură este soluția atunci când se simt epuizate și lipsite de vitalitate, studiile recente au arătat că proteinele sunt cele care stimulează creierul în mod real.  

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge susțin că aminoacizii din proteine sunt cei care au capacitatea de a activa celulele orexine din creier. De asemenea, studiile anterioare au arătat că glucoza sau consumul de zahăr nu face altceva decât să provoace un blocaj la nivelul celulelor orexine, aceasta fiind cauza somnolenței resimțite.

3.Ceai Matcha sau Matcha Latte

Ceaiul verde inlocuieste cafeaua
Ceaiul verde inlocuieste cafeaua[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Otrava la 1 leu! O bei in fiecare dimineata!

Matcha este de fapt un ceai verde japonez care a devenit din ce în ce mai popular în Europa în ultimii ani. Matcha se comercializează sub formă de pulbere de ceai verde și se dizolvă în apă, asemenea unui pliculeț de cafea solubilă. Astfel, va rezulta un cocktail plin de antioxidanți, vitamine și minerale, fiind o alternativă excelentă pentru cafea.

De asemenea, Matcha Latte este o băutură delicioasă care îți va aduce un aport semnificativ de energie, întrucât este echivalentul a 1/5 din cafeina pe care o regăsim într-o ceașcă de cafea.

Un avantaj semnificativ: energia din ceai se va elibera lent în organism, pe parcursul a 6-8 ore, spre deosebire de șocul pe care cafeaua îl produce în organismul tău printr-un boost rapid de energie.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cu ce se mănâncă humusul. Cele mai gustoase combinații

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies