Află cu ce ingredient poți înlocui mascarpone, dacă îți dorești să obții un preparat mult mai sărac în calorii.
Mascarpone este de fapt o cremă de brânză italiană, care conține smântână din abundență, având un conținut ridicat de grăsimi.
Acest tip de brânză va aduce un aport semnificativ de calorii în corpul tău, fiind folosit în special pentru a da consistență și savoare deserturilor, produselor de patiserie și prăjiturilor.
Deși are o valoare calorică ridicată, brânza mascarpone este foarte bogată în vitamine și nutrienți.
Ce este mascarpone
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce pot înlocui cafeaua
Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente
Mascarpone, proprietăți dăunătoare
Deși este delicioasă și conține o multitudine de vitamine și minerale, mascarpone prezintă și câteva proprietăți dăunătoare, ca de exemplu, conținutul ridicat de calorii, care poate duce la obezitate, colesterol ridicat și multe alte afecțiuni. Consumată în exces, poate să vă aducă kilograme bune în plus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mascarpone nu trebuie consumat de persoanele cu afecțiuni la ficat și boli intestinale, întrucât poate provoca tulburări semnificative.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți mânca ovăzul
Cu ce înlocuim mascarpone?
Ricotta degresată
Mascarpone poate fi înlocuit în conținutul cheesecake -ului preferat cu Ricotta, un tip de brânză granulată, cu textură fermă.
Este săracă în calorii și mult mai bogată în proteine și acizi grași esențiali. Pentru a înlocui brânza mascarpone într-o rețetă, este nevoie doar să o mixezi înainte și nu vei simți diferența.Smântâna degresată
Smântâna degresată este un alt ingredient care poate înlocui cu succes brânza mascarpone într-o rețetă, în cazul în care vă doriți să obțineți un preparat dietetic, cu un conținut redus de grăsimi.
Citeste si: Rețetă de prăjitură cu mascarpone și bucăți zemoase de ananas
Iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc este înlocuitorul perfect pentru mascarpone, întrucât are o textură foarte asemănătoare. Este mult mai bogat în calciu și proteine, însă este recomandat să îl folosiți în cazul deserturilor care se prepară fără coacere.
Brânza de vaci degresată
Brânza de vaci degresată are o consistență care se aseamănă cu a Ricottei, fiind poate puțin mai sfărâmicioasă.
Este bogată în proteine și minerale și numărul redus de calorii reprezintă un avantaj în fața brânzei mascarpone.Budincă și cremă de ouă
Dacă nu aveți la îndemână mascarpone, puteți să creați un amestec de budincă și cremă de ou. Mixul trebuie lăsat la frigider apoximativ 3 ore și voila, mascarpone a fost înlocuit!
Brânza Philadelphia
Brânza Philadelphia este foarte cremoasă și se găsește în toate supermarketurile la un preț destul de accesibil. Atât consistența, cât și gustul, sunt foarte asemănătoare cu ale brânzei mascarpone, fiind înlocuitorul ideal.