Cu ce poți înlocui AMIDONUL

Se poate înlocui făina cu amidon
Se poate înlocui făina cu amidon, cum se face acest lucru

Vezi mai jos cu ce poți înlocui amidonul și cum se face această înlocuire pentru ca alimentele preparate să nu își piardă gustul.

Amidonul a început să fie din ce în ce mai folosit în bucătărie. La creme și la sosuri, amidonul este folosit cu succes de către bucătarii profesioniști, dar și de către cei amatori. Făina și amidonul de porumb sunt două lucruri complet diferite, așa că trebuie să știi cum să le folosești corect în preparatele tale.

Amidonul de porumb este obținut din făină de porumb care este procesată pentru a separa proteinele și fibrele, lăsând doar amidonul.

Se comercializează ca o pudră albă. Pentru că nu este amidon pur, nu se poate folosi la copt, căci nu are proteină sau fibră.

Până în anul 1851, amidonul de porumb a fost folosit mai ales pentru apretarea hainelor, dar și în alte întrebuințări industriale. Producătorii de alimente reduc costurile de producție adăugând cantități variate de amidon de porumb în alimente, de exemplu în brânză și iaurt.

De asemenea, pudra pentru bebeluși poate conține amidon de porumb printre ingredinetele sale. În plus, poate fi folosit pentru fabricarea bioplasticelor și poate fi utilizat la fabricarea airbag-urilor.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se poate înlocui apa minerală din clătite

Cu ce poți înlocui amidonul



În bucătărie, amidonul este perfect pentru a îngroșa sosuri, budinci și umpluturi de plăcintă.
Atunci când este gătit, amidonul se comportă precum un burete și absoarbe lichidul. În plus, poate deveni gelatinos. Față de făină, are de două ori puterea de îngroșare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Are un aspect strălucitor și translucid, un lucru dorit în cazul umpluturilor din plăcintele cu fructe, precum și în unele sosuri, mai ales în bucătăria chineză.

În cazul făinii fără gluten, puteți combina cu amidon de porumb.

În cazul preparatelor prăjite, amidonul oferă un strat crocant și pufos pe exterior, absorbind umezeala din alimente.
Pe lângă amidonul din porumb, pe piață se găsește și amidon din cartofi. Bogat în amidon și fără gluten, amidonul din cartofi este deosebit de util în bucătărie. Acest amidon se obține din cartofi uscați și măcinați. La coacere, amidonul din cartofi ajută la afânarea prăjiturilor și se obține o textură moale.

Ce este amidonul pentru prăjituri
Ce este amidonul pentru prăjituri și cum poate fi preparat[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: NOTEAZĂ: Cea mai bună rețetă de cușcuș. O mâncare de post ușor de gătit

Dacă ai nevoie de amidon pentru un preparat, dar nu ai cumpărat, nu e nevoie să mergi la magazin să-l cumperi, îl poți înlocui foarte simplu. Astfel, în loc de amidon poți folosi făină simplă. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este că trebuie să folosești doar o jumătate din cantitatea pe care ar fi trebuit să o folosești în cazul amidonului.

Dacă în rețetă scrie că trebuie să folosești 50 de grame de amidon, va trebui să pui doar 25 de grame de făină.

Citeste si: CITEȘTE: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

La preparatele dulci ori sărate, poți înlocui amidonul de cartofi cu amidon de porumb, care are proprietăți similare. La preparatele coapte, poți înlocui 1/3 din cantitatea specificată de făină cu amidon de porumb. Pentru a îngroșa un sos, înlocuiește o lingură de amidon de cartofi cu două linguri de făină de tapioca.

Cu ce poți înlocui amidonul
Cu ce poți înlocui amidonul în băcătărie[Sursa foto: PixaBay]

O soluție mai bună ar fi înlocuirea unui cu un alt amidon, cum ar fi amidon din cartofi, amidon de tapioca sau chiar făină de orez.

În cazul în care ai o rețetă care conține lapte și amidon de cartofi, poți folosi făină de orez cu apă. Sosul va fi la fel de gustos și va avea și o culoare plăcută.

Un bun înlocuitor al amidonului poate fi făina de orez. În acest caz, trebuie să fierbi sosul cel puțin 10 minute deoarece folosind această făină sosul se va îngroșa mult mai greu. Oricare ar fi alegerea, preparatul va avea un gust la fel de bun.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies