Iată care sunt ingredientele minune care pot înlocui cu succes praful de copt.
Praful de copt este un agent de dospit folosit pentru coacerea aluaturilor. Este un produs chimic care favorizează mărirea volumului aluaturilor și are trei componente: sare acidă, amidon neutru și praf alcalin. Componenta alcalină și acidă ajută la creșterea aluatului, în timp ce aminodonul îl menține. În acest proces se eliberează dioxid de carbon și se formează niște bule de aer care dau un boost produsului final, un aspect pufos.
Există numeroase posibilități de a înlocui praful de copt cu un alt ingredient.
Cu ce poți înlocui praful de copt
Unul dintre ingredientele care pot înlocui praful de copt este bicarbonatul de sodiu, stins în zeamă de lămâie sau oțet. O jumătate de lingurița de bicarbonat echivalează cu un pliculeț de praf de copt de aproximativ 5 grame.
Este recomandat, ca atât praful de copt, cât și bicarbonatul de sodiu să fie stinse înainte de a fi puse în aluat, pentru a nu avea un gust ușor înțepător.
Bicarbonat de sodiu
Citeste si: CITEȘTE: Cum se prepară carnea pentru BURGER
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea
Albușul de ou
Un alt înlocuitor ideal este albușul de ou bătut spumă. Un plic de praf de copt poate fi înlocuit cu 2-3 albușuri de ou bătute spumă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Romul
Dacă vrei să faci un chec sau o prăjitură cu blat și nu ai praf de copt, îl poți înlocui cu 3-4 linguri de rom, care ajută aluatul să crească și să devină
pufos.Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se poate înlocui drojdia
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se poate înlocui ricotta
Melasa
Înlocuiește cu succes praful de copt, mai ales dacă preparați pâine, dar poate fi utilă și în cazul deserturilor foarte dulci, cărora le dă o aromă deosebită.
Oțetul
În cazul produselor cu gust picant, puteți folosi o cantitate mică de oțet pentru creșterea volumului de aluat.
Citeste si: AM AFLAT: Cu ce poți înlocui carnea
Drojdie uscată
Adăugată în aluat, drojdia îl va face sa crească și să devină pufos.
Amoniac
Este un agent de coacere foarte eficient, fiind folosit pentru cozonaci sau diferite prăjituri.
Citeste si: Cu ce poți înlocui carnea. Alimente bogate în proteine
Cream of tartar
Este un agent de afânare pentru aluaturi și un adevărat stabilizator folosit pentru prepararea bezelelor și a altor produse crocante.
Majoritatea gospodinelor folosesc bicarbonat și praf de copt pentru a prepara cozonaci pufoși, chec, biscuiți de casă, plăcinte sau diferite alte sortimente de prăjituri.
Toate ingredientele enumerate anterior au o reacție rapidă și de aceea produsele trebuie coapte cât mai repede.
În esență, toate ingredientele prezentate au același scop, „să mărească și să pufoșească o cocă”.