Cu ce poți înlocui rimelul

Cu ce poți înlocui rimelul
Cu ce poți înlocui rimelul

Vezi mai jos cu ce poți înlocui rimelul și cum poți avea gene lungi și frumoase, fără prea mult efort.

Atunci când vine vorba despre machiaj, multe femei nu își imaginează să iasă fără să aplice rimel. Un rimel bun poate schimba complet fizionomia ochilor, dar și starea de spirit.

Machiajul intens al ochilor a fost inventat încă din Antichitate de către soțiile faraonilor egipteni, care își doreau o privire pătrunzătoare. Soțiile faraonilor iubeau să își accentueze ochii și foloseau culori închise pentru a obține acest efect.

Cu ce poți înlocui rimelul

Citeste si: CITEȘTE: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

Cel mai bun rimel pentru volum
Cel mai bun rimel  dacă îți dorești volum[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cum să te pensezi singură acasă

Ce poți folosi în loc de rimel

Nefertiti, marea soție a faraonului Amenhotep, era consiferată o veritabilă Mona Lisa a lumii antice.

Aceasta folosea mai multe produse cosmetice pentru a-și ascunde imperfecțiunile feței, iar bustul descoperit în 1912 în Egipt o prezintă pe Nefertiti cu ochii trasați cu negru, precum și cu sprâncenele perfect conturate.

Femeile din Roma Antică foloseau vopsea pe bază de plumb pentru a-și machia ochii, dar aceasta avea un efect negativ, iar multe dintre ele ajungeau să aibă probleme cu vederea și chiar să orbească.

Ani întregi, s-au tot schimbat formulele, însă dorința de a avea gene lungi s-a păstrat.

Această dorință de a avea ochii definiți a continuat până în zilele noastre, iar femeile, dar și bărbații, au apelat la tot felul de trucuri pentru a-și alungi genele.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Rimelul, cunoscut și ca mascara, este un produs cosmetic folosit pentru a face genele și sprâncenele mai dese, dar și pentru a le defini și a le oferi volum. Primul rimel a fost inventat în secolul al XIX-lea, însă rimelul modern a fost creat în anul 1913 de către chimistul T.L. Williams pentru sora sa Mabel.

Pentru că produsul său a fost un adevărat succes, rimelul făcut din praf de carbon amestecat cu vaselină de petrol a început să fie vândut în toată lumea, iar firma sa, Maybelline, s-a transformat apoi în

principala companie de produse cosmetice.

Citeste si: CITEȘTE: Cum aplici corect rimelul. 5 trucuri care te salvează în orice situație

Cel mai bun rimel waterproof
Rimelul waterproof poate fi purtat și la piscină[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Tehnici de machiaj pentru ochi mari si rotunzi

La început, produsul era comercializat sub formă de pastilă, iar consumatorii umezeau o pensulă și o frecau de acea pastilă pentru ca mai apoi să aplice pe gene.

Abia în anul 1957 tubul și periuța aplicatoare au fost introduse pe piață de către femeia de afaceri Helena Rubinstein. De acolo, s-a dezvoltat o adevărată industrie în acest sens, iar în prezent toate companiile de cosmetice dețin cel puțin un tip de rimel.

Unele rimeluri sunt destinate alungirii genelor și au aplicatoare cu fibre de nylon, pe când altele au periuțe curbate și goase care ajută la aplicarea precisă și la oferirea volumului dorit.

Citeste si: CITEȘTE: Cum să te pensezi singură acasă

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Există și rimel rezistent la apă, care are o compoziție bazată de un solvent volatil, ceruri de origine animală precum ceară de albine, precum si pigmenți și polimeri fixatori. Acest tip de rimel oferă rezistență la lacrimi, la transpirație sau la ploaie și este perfect pentru a fi folosit și la piscină sau la mare. Pentru eliminarea acestui tip de rimel trebuie să fie folosit un demachiat specific, capabil să dilueze pelicula de rimel care se formează pe gene.

Cu ce poți înlocui rimelul

Deși este un produs extrem de ofertant și se găsește într-o multitudine de forme și de prețuri, nu toate femeile îl pot folosi. Unele femei au alergii și astfel nu pot folosi rimel.

Din acest motiv, unele femei aleg extensiile de gene din păr natural. Pentru aplicarea lor se folosește un adeziv special. Există gene care pot fi purtate o singură dată sau gene care au utilizări multiple. În plus, multe femei aleg extensiile care sunt aplicate la salon și care rezistă timp de câteva săptămâni.

De asemenea, există și gene false care se folosesc alături de un tuș special, care le ajută să stea pe genele naturale cu ajutorul unor mici magneți.

O altă soluție pentru înlocuirea rimelului este uleiul de ricin, care ajută la creșterea genelor.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Tehnici de machiaj pentru ochi mari si rotunzi

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies