Mulți oameni nu știu ce să mai mănânce atunci când țin post și nu se gândesc că există posibilitatea de a prepara aceleași rețete cu mici schimbări. Iată cum procedează cele mai pricepute gospodine, atunci când prepară piureul!
Orice gospodină își dorește să facă preparate cât mai gustoase pentru familia ei, iar mâncarea pe care majoritatea românilor o pregătesc este piureul de cartofi. Chiar și așa multe femei nu știu ce să mai prepare în perioada postului.
Ingredientul cu care poți să înlocuiești untul sau laptele din piure
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui sare în cafea. Trucul pe care trebuie să îl încerci acasă!
Citește și: Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei. Gospodinele vor fi uimite
Majoritatea românilor adoră piureul, iar gospodinele știu să prepare cel gustos piure. Margarina vegetală este cel mai bun ingredient cu care poți înlocui laptele sau untul, iar majoritatea celor care pregătesc piureul nu s-au gândit la acest lucru.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Chiar și în zilele de post, trebuie să fim foarte atente la ingredientele pe care le folosim, iar cei mai potriviți sunt cartofii albi. După ce au fost curățați, trebuie să fie tăiați în cubulețe egale pentru a ne asigura că textura va fi una perfectă.
Ca să îți dai seama dacă cartofii sunt buni sau nu trebuie să folosești o furculiță. Legumele sunt perfecte dacă ustensila intră foarte rapid.
Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este că de fiecare dată trebuie să păstrăm în vas o parte din apa în care cartofii au fiert.
Cât timp trebuie să lași cartofii la fiert
Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei albi. Dacă vrei să ai siguranța că preparatul va fi pufos și delicios la sfârșit, trebuie să știi că legumele se lasă la fiert aproximativ o jumătate de oră.
Dacă vor fierbe suficient, cartofii vor fi ideali pentru piure, iar apoi vor fi gata să fie serviți alături de familie și de cei dragi.
Piureul este unul dintre cele mai gustoase preparate, se pregătește ușor și foarte simplu, iar gustul este unul pe măsură. După ce ați urmat pașii de mai sus, bucurați-vă apropiații cu cea mai bună porție de piure. Poftă bună!