Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta si cum sa le rezolvi

Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta
Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta

Uneori, poti simti ca este ceva in neregula cu pielea ta. Ochii tăi umflați arată cât de puțin ai dormit noaptea trecută

Uneori, poti simti ca este ceva in neregula cu pielea ta. Ochii tăi umflați arată cât de puțin ai dormit noaptea trecută și, într-o zi, te uiți în oglindă și observi despre care ai jurat că nu sunt acolo ieri.

Mergeți la magazin și veți fi asediate de o mulțime de produse de înfrumusețare care fac toate promisiuni mari. Pentru a trece prin confuzia „de unde să încep?”, am întrebat dermatologi de top cum să țină lucrurile sub control.

Acneea poate însemna că hormonii sufera un dezechilibru

Ceea ce ți-a cauzat acneea în adolescență nu este neapărat ceea ce se află în spatele erupțiilor tale acum- și acest lucru este important de știut atunci când alegi un tratament. În adolescență, acneea s-ar putea să fi fost cauzată de producția excesivă de ulei, dar pe măsură ce îmbătrânești, este adesea hormonală.

Acneea hormonală la femei se agravează adesea odată cu ciclul menstrual. Acneea apare de obicei mai aproape de maxilar și bărbie, spre deosebire de acneea care te-ar fi afectat în anii adolescenței, care este adesea localizată pe față și pe frunte.

Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta
Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta[Sursa foto: PixaBay]

Acneea hormonală pare adesea mai inflamatorie în natură (gândiți-vă profund și roșu), așa că tratamentul se referă la calmarea pielii. Dacă aveți pielea sensibilă, produsele care conțin sulf sau scoarță de salcie vă pot ajuta, de asemenea, să curățați pielea.

În cele din urmă, ginecologul și dermatologul dumneavoastră pot colabora strâns împreună pentru a regla un ciclu hormonal perturbator pentru o piele mai curată.

Semne timpurii de îmbătrânire?

Ai nevoie de ceva care să stimuleze colagenul și să accelereze regenerarea celulelor pielii. Retinoizii sunt încă primul stimulator al colagenului. Majoritatea retinoizilor se eliberează pe bază de rețetă, dar formele mai slabe numite retinoli pot fi găsite in farmacii fara prescriptie.

De asemenea, poate doriți să luați în considerare un ser de alfa hidroxi acid (AHA) pentru schimbarea celulelor (unii oameni pot să nu tolereze un AHA). În mod ideal, începeți cu unul care conține 5% AHA și lucrați până la concentrații mai mari atâta timp cât este tolerabil. Alternează între retinoid și AHA în rutina ta de noapte. Exemple de AHA sunt acidul glicolic și lactic.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

De asemenea, ar trebui să fie de la sine înțeles că trebuie să fii atenta cu o bună protecție solară pentru a ajuta la încetinirea îmbătrânirii premature. Aceasta include utilizarea zilnică a unui SPF 30 cu spectru larg (creștere la SPF 45 sau 50 pentru expunerea prelungită sau intensă la soare și reaplicare la fiecare două până la patru ore), purtarea unei pălării cu boruri largi când ieși la soare, ochelari de soare înfășurați și căutând umbră atunci când este posibil.

Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta
Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta[Sursa foto: PixaBay]

Înroșirea poate fi rezultatul unei bariere a pielii compromise

Tratamentul pentru reconstruirea acelei fundații este cel mai important. Utilizați o cremă de spălare delicată, neiritantă și hidratantă pentru a vă regenera pielea. Odată ce bariera este reparată, pielea nu va fi la fel de predispusă la arsuri sau înțepături și mulți oameni constată că pot tolera o gamă mai mare de produse.

Căutați, de asemenea, produse care conțin niacinamidă, un ingredient antiinflamator care poate calma tenul sensibil, sugerează cercetările anterioare. În timp ce abordezi roșeața, poți folosi și produse cosmetice cu o nuanță verde, o culoare care neutralizează roșeața și poate contribui la darea aspectului unei pielii mai uniform tonifiate.

Pungile de sub ochi pot semnala o problemă de dietă sau stil de viață

Ajungeți la sursa problemei. Alergiile, fumatul și chiar consumul de prea multă sare pot juca un rol în a vă oferi pungi sub ochi.

Dar lipsa somnului este un mare vinovat din spatele acestui aspect și, dacă este o întâmplare obișnuită, s-ar putea să trebuiască să lucrați la obiceiurile de igienă a somnului sau să acordați prioritate închiderii. Fundația Națională pentru Somn recomandă ca adulții să urmărească să doarmă între șapte și nouă ore în fiecare noapte.

Dincolo de asta, există o mulțime de remedii care pot dezumfla acele pungi. Clinica Mayo observă că aveți la dispoziție medicamente și opțiuni chirurgicale, așa că consultați-vă dermul dacă aceste căi sunt potrivite pentru dvs. Pentru o soluție mai rapidă, alegeți cremele pentru ochi care au un aplicator cu vârf metalic. Acestea furnizează o suprafață de răcire (gândiți-vă la felii de castraveți răcite) care umplu. Dacă aveți nevoie de o acoperire suplimentară după o noapte agitată, folositi un fond de ten.

Pielea uscată sau crăpată înseamnă că dermul dumneavoastră este probabil însetat

Pe măsură ce îmbătrânești, pielea începe să-și piardă o parte din umiditate. Înrăutățind lucrurile, este mai probabil ca un derm deshidratat să prezinte semne de îmbătrânire, cum ar fi linii fine și riduri.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cu toate acestea, regândește-ți tendința de a lua cea mai groasă cremă hidratantă pe care o poți găsi, care poate înfunda porii și poate provoca acnee. Deci, deși poate părea contraintuitiv, doriți să luați o cremă hidratantă ușoară, care are o consistență mai lichidă.

Înroșirea și vasele de sânge vizibile sunt toate semne ale rozaceei

Rozaceea, care este cronică, iar tratamentul implică mult mai mult decât să-ți pui cremele pe față. Cu cât poți trata mai devreme rozaceea, cu atât mai bine.

Dacă bănuiți că aveți rozacee- obrajii, nasul, bărbia sau fruntea sunt înroșiți în mod persistent sau observați mici vase de sânge vizibile- consultați un dermatolog. Tratamentul implică schimbări ale stilului de viață pentru a evita factorii declanșatori, cum ar fi reducerea stresului și limitarea expunerii la soare, alegerea produselor pentru piele fără parfum și reducerea la minimum a rutinei de îngrijire a pielii în general. Tratamentele în cabinet, cum ar fi IPL (terapia intensă cu lumină pulsată) pot fi, de asemenea, utile.

Cercurile întunecate de sub ochi nu pot avea nimic de-a face cu lipsa somnului

Acesta nu va fi un răspuns popular, dar genetica joacă un rol important în cercurile de sub ochi și asta este doar ceva care scapă de sub controlul tău. Cu toate acestea, puteți ajuta la diminuarea decolorării cu creme pentru ochi care conțin antioxidanți de strălucire, cum ar fi vitamina C și vitamina E.

Dacă cercurile arată mai mult albastru-gri, problema poate fi că vasele de sânge apar prin pielea subțire de sub ochi. În acest caz, un produs care conține cofeină poate ajuta la prăbușirea vaselor de sânge pentru a reduce aspectul întunericului.

Citește și: Cum să-ți păstrezi tinerețea tenului. Vrei un ten perfect, indiferent de vârstă?

Citește și: Cum tratezi acneea corect



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies