Vezi mai jos cum se pregătesc pas cu pas icrele și de ce ingredient secret ai nevoie pentru a le albi.
Atunci când vine vorba de icre, multe persoane se feresc să le prepare, mai ales că trebuie puțină atenție pentru a ieși albe și pufoase. Iată în materialul de mai jos cu ce se albesc icrele.
Salata de icre este un aperitiv clasic pe mesele de sărbători ale multor români. Fie că este vorba despre o aniversare, de masa de Paște ori de Crăciun, multe persoane adoră acest aperitiv.
În cazul în care dorești o salată de icre extrem de gustoasă, trebuie să ții cont de câțiva pași. Dacă vrei ca icrele să nu se taie, nu folosi icre proaspete. Ai grijă să le ții câteva zile la sare înainte de a le prepara. Icrele proaspete se freacă puțin o lingură de lemn, pentru a se curăța de pielițe. Se amestecă ușor cu o linguriță de sare neiodată (o linguriță la 100 de grame de icre) și se pun într-un borcănel cu capac.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă icrele
Cu ce se albesc icrele
Icrele de pește s e pot prepara cu mixerul sau cu o lingură de lemn, în funcție de preferință.
La fel ca la maioneză, se recomandă amestecarea într-un singur sens, iar uleiul trebuie turnat puțin câte puțin pentru a se încorpora foarte bine.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru o rețetă simplă de icre, ai nevoie de: icre de crap, știucă ori caras, ulei, sare și lămâie. De asemenea, se poate folosi puțină apă minerală pentru ca icrele bătute să fie și mai cremoase.
Citeste si: CITEȘTE: De ce e păcat să mănânci pește în post
Rețetă icre de pește
100 de grame de icre
200 de ml de ulei
zeama de la o jumătate de lămâie
sare după gust
2 linguri de apă minerală rece
1 ceapă mică opțional.
Se desfac ușor icrele cu o furculiță, se curăță membranele. Se pornește mixerul la viteză medie și se mixează de câteva ori, fără a adăuga ulei. Se începe apoi adăugarea uleiului, puțin câte puțin și se amestecă într-un singur sens, înainte de a adăuga alt ulei. Se așteaptă de fiecare dată încorporarea uleiului înainte de a adăuga o altă lingură de ulei.
Se procedează la fel până când se încorporează tot uleiul.
La final, pentru mai mult gust, se poate adăuga ceapă tocată foarte fin. Salata de icre se servește pe felii de pâine prăjite și se pot consuma cu măsline, castraveți, ardei gras. Se păstrează la frigider în cutii sau borcane cu capac etanș și se consumă cât mai repede.
În cazul în care este prima oară când pregătești icre, le poți amesteca folosind o lingură de lemn, respectând pașii de mai sus. Dacă icrele sunt prea sărate, înainte de a fi preparate, se pun într-un tifon nou, și se trec sub un jet de apă rece. Apoi se lasă la scurs și se poate prepara salata.