Cu ce se albesc rufele îngălbenite. Ingredientul se află chiar în bucătăria ta

Cu ce se albesc rufele ingalbenite
Cu ce se albesc rufele ingalbenite, care sunt cele mai bune solutii

Iată cu ce se albesc rufele îngălbenite și cât de simplu este să le oferi strălucirea ca atunci când le-ai cumpărat.

Hainele îngălbenite reprezintă unul dintre cele mai mari coșmaruri ale multor persoane care se atașează de anumite piese vestimentare. Probabil că nu este nimic mai inconfortabil decât să ai o bluză sau o cămașă favorită și să constați că și-a pierdut strălucirea și s-a îngălbenit.

Iată cum se albesc rufele îngălbenite cu soluții la îndemână, pe care le ai deja în casă. Nu este nevoie de soluții speciale care uneori pot fi extrem de scumpe.

Cu ce se albesc hainele îngălbenite

Fie că este vorba despre haine sau despre prosoape, cearșafuri sau prosoape îngălbenite, iată cum le poți aduce la „viață”.
Aveți nevoie de:

3 litri de apă

2 linguri de oțet
o lingură de sodă calcinată
2 linguri înălbitor de rufe
1 pahar de detergent uscat sau 1/2 pahar de detergent lichid pentru rufe
2 linguri de sare grunjoasă.

Folosiți o cratiță pe care nu o folosiți pentru gătirea mâncării. Se adaugă oțet, soda calcinată, înălbitorul, detergentul pentru rufe și sarea și se toarnă apa fierbinte. Se amestecă foarte bine. Se pun rufele care trebuie albite în soluția obținută, iar această soluție trebuie să le acopere perfect. Se pune cratița pe foc la fiert. După ce începe să clocotească soluția, se lasă rufele la fiert timp de cinci minute, apoi se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească complet.

De asemenea, se pot lăsa rufele la înmuiat în această soluție timp de 24 de ore, fără a fierbe soluția.

cel mai bun inalbitor de rufe
cel mai bun si ieftin inalbitor de rufe [Sursa foto: PixaBay]

Se clătesc bine rufele în apă călduță, se adaugă puțin balsam în apa de limpezire, iar rufele vor deveni albe și imaculate. Se pun la uscat și se calcă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

Unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru albirea hainelor este clorul. Însă nu toate hainele albe pot fi albite cu clor, așa că este bine să citiți eticheta fiecărui produs înainte de a-l folosi. Pe piață există și clor pentru rufe colorate, așa că puteți să îl încercați și pe acela.

Hainele albe, prosoapele albe sau cearșafurile albe din bumbac se pot spăla la o temperatură ridicată. Adaugă în spațiul destinat detergentului 200- 250 de ml de înălbitor și pornește mașina la o temperatură ridicată. Nu uita să adaugi și detergent, la fel ca la o spălare obișnuită. Scoate rufele din mașină și pune-le la uscat, așa cum faci de obicei.

O altă soluție pentru albirea hainelor îngălbenite o reprezintă lămâile sau oțetul.

Acidul citric ajută la albirea hainelor. Realizați un amestec de zeamă de lămâie și apă caldă și lăsați rufele îngălbenite la înmuiat timp de o oră, înainte de a le spăla la mașină.

 

Cea mai la îndemână soluție de albire a rufelor este statul la soare. Este cea mai ieftină și cea mai practică, așa că pune cearșafurile, fețele de masă și ce articole vestimentare albe mai ai la soare, timp de câteva ore.

Cu ce se albesc hainele ingalbenite
Cu ce se albesc hainele ingalbenite pentru a le reda stralucirea[Sursa foto: PixaBay]

Albirea rufelor cu apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen este o altă soluție pentru a aduce hainele îngălbenite la albul perfect. Folosiți un amestec de apă oxigenată cu apă, înmuiați hainele în ea și apoi puneți hainele la mașina de spălat. Lăsați hainele să se usuce la soare și veți observa diferența. De asemenea, apa oxigenată curăță petele de sânge, de tranpirație, de iarbă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

albirea rufelor cu apa oxigenata
Cum se realizeaza albirea rufelor cu apa oxigenata[Sursa foto: PixaBay]

Pentru a curăța și mașina de spălat, puneți două căni de apă oxigenată în compartimentul pentru înălbitor și porniți mașina să spele fără rufe pe cel mai scurt program. Apa oxigenată va dezinfecta cuva și va combate mirosurile neplăcute.

Oțetul alb este de mare ajutor pentru a albi țesăturile. Folosește de fiecare dată oțet în mașina de spălat. Pe lângă faptul că se vor albi, oțetul va face țesăturile mai moi și va acționa ca un balsam de rufe.

Bicarbonatul de sodiu

Adaugați bicarbonat de sodiu de fiecare dată când spălați rufe albe. Puneți o jumătate de ceașcă de bicarbonat în cuva pentru detergent și veți vedea diferența.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

8 Trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies