Apa de la robinet nu este alegerea ideală pentru udarea plantelor, mai ales că mulți iubitori de plante o evită, observând mirosul de clor din aceasta. Descoperim astăzi că există opțiuni alternative pentru a menține plantele bine hidratate.
Apa de la robinet este utilă în multe activități casnice, dar când vine vorba de udarea plantelor din ghivece, mulți oameni se arată reticenți. Este clar că atunci când emană miros de clor, nu este potrivită pentru nicio utilizare. Dacă dorești să folosești totuși apă de la robinet pentru a uda plantele, lasă-o într-un recipient deschis timp de 24 de ore pentru a se evapora clorul înainte de a o folosi.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui praf de copt în frigider în fiecare săptămână. Trucul îți va schimba viața
Cu ce se combină apa de la robinet, dacă vrei să ai parte de cele mai frumoase flori
Desigur, calitatea apei de la robinet variază în funcție de regiune. În multe zone, apa furnizată de sistemul orașelor provine din surse profunde sau izvoare naturale, conținând o gamă diversă de săruri.
Dacă optezi pentru filtrarea apei și în propria locuință, poți obține o apă cu conținut redus de substanțe nutritive pentru plante. Totuși, există metode simple pentru a îmbunătăți calitatea acesteia, fără a implica costuri semnificative.
Tipuri de apă cu care să îți uzi florile
Apa de ploaie
Dacă stai la casă, poți colecta apa de ploaie, filtrând-o prin tifon, și să o utilizezi pentru udarea plantelor. Combinația dintre apa de ploaie și cea de la robinet poate fi benefică pentru plantele din ghivece. Totuși, dacă locuiești într-o zonă cu poluare intensă, trebuie să ai în vedere că apa de ploaie poate avea un caracter acid.
Dacă observi că florile și legumele din curte prezintă pete după ploaie, acest lucru indică faptul că apa de ploaie pe care ai colectat-o este acidă și nu este recomandată pentru
udarea plantelor din ghivece.Apa de turbă
Pentru a îmbunătăți apa de la robinet, poți adăuga pastile de turbă disponibile în magazinele de bricolaj. Plasând o pastilă de turbă în tifon și lăsând-o într-un recipient cu 5 litri de apă de la robinet timp de 24 de ore, poți obține o apă mai benefică pentru plante.
Folosind această apă îmbogățită cu săruri minerale benefice provenite din turbă, udă cu grijă florile din ghivece.
Apa în care ai fiert ouă sau legume
Pentru a îmbunătăț i calitatea apei de la robinet pentru plantele din ghivece, poți combina aceasta cu apa în care ai fiert ouă, cartofi, morcovi sau țelină. Asigură-te că nu adaugi sare în apa în care fierbi aceste alimente, astfel încât sărurile benefice de calciu, potasiu și magneziu să ofere o sursă nutritivă valoroasă pentru florile tale de interior.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Apa de la robinet combinată cu ceaiuri din plante
Pentru a îmbunătăți apa de la robinet pentru plante, poți fierbe cel puțin un litru de ceai de mușețel, sunătoare sau tei, apoi răcește-l și amestecă-l cu trei litri de apă de la robinet. După ce lași amestecul să stea peste noapte într-un recipient deschis, îl poți utiliza pentru a uda plantele, iar dacă ai posibilitatea de a-l depozita la rece, îl poți menține proaspăt timp de cel
puțin 5 zile.Citește și: Ce se întâmplă dacă pui usturoi în vasul de toaletă pe timpul nopții. Trucul mai puțin cunoscut