Mobila din lemn inspiră eleganță și rafinament oricărei încăperi, însă este foarte important să o întreții pentru a nu-și pierde din strălucire. Citește, în rândurile de mai jos, cu ce se curăță mobila din lemn.
Cu toate că la prima vedere avem impresia că este complicat să curățăm mobila din lemn și că singura soluție ca aceasta să nu se deterioreze în timpul procesului este folosirea produselor speciale, lucrurile nu stau deloc așa.
În cazul în care nu cunoști exact tipul de produs cu care ar trebui să tratezi diferitele suprafețe de lemn sau dacă pur și simplu nu îl ai în casă, încearcă să te limitezi la soluțiile populare și universale. Abordarea simplă va fi întotdeauna cea mai bună! De recomandat este ca atunci când achiziționezi unul sau mai multe corpuri din lemn, să întrebi producătorul și despre curățarea și întreținerea acestora.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță grăsimea de pe hotă
Cu ce se curăță mobila din lemn
Pentru această modalitate de curățare vei avea nevoie de pânză din microfibră sau o lavetă moale, săpun de vase incolor, ceară de mobilă și tifon.
Primul pas este să înmoi laveta în apă călduță și să storci bine materialeul pentru a elimina excesul de lichid. Începe să ștergi mobilierul din lemn pentru a îndepărta praful și murdăria. Este foarte important să nu uzi lemnul, deci trebuie să folosești o lavetă uscată imediat după ce ai folosit-o pe cea umedă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În cazul în care mobila din lemn prezintă pete lipicioase, adaugă o picătură de săpun lichid de vase pe o lavetă și încearcă să șetrgi o porțiune foarte mică, pentru a te asigura că finisajul nu va fi afectat. În cazul în care suprafața nu și-a schimbat culoarea sau textura, amestecă aproximativ 5 picături de lichid de vase cu apă și curăță cu mișcări lente și circulare zona murdărită. Atenție! Nu folosi foarte multă apă și șterge suprafața cu o cârpă uscată imediat după ce ai curățat zonele afectate.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță husa de telefon
În cazul în care pe mobilă s-au depus pete rigide, este necesar să folosești produse puțin mai dure, mai exact acelea care au o concentrație mai mare de substanțe chimice. Și în acest caz este foarte important să testezi o zonă minusculă pentru a te asigura că nu va fi afectat lemnul. Nu uita să folosești mănuși de protecție pentru că s-ar putea ca aceste soluții să îți irite pielea.
După procesul de curățare, te-ai putea ocupa și de calitatea luciului lemnului. În funcție de mobilierul tău din lemn, poate fi necesar să aplici ceară pentru a-l proteja și a-l ajuta să-și păstreze strălucirea. Așadar, aplică o ceară semi-solidă, folosindu-te de o bucată de tifon, pe mobilierul din lemn. Lasă pasta de ceară să acționeze pentru câteva minute înainte de a șterge totul cu o cârpă din microfibră curată.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE
Întreținerea mobilierului din lemn
Pe lângă sesiunile de curățare, trebuie să respecți și câțiva pași simpli în ceea ce privește întreținerea corpurilor din lemn. Dacă îți dorești să redai mobilierului strălucirea pe care o avea la început, este necesar să respecți următoarele reguli:
Fiind un material dificil, lemnul își poate schimba forma în funcție de modul în care este tratat. De exemplu, mobilierul din lemn se poate umfla din cauza excesului de apă, iar pentru o preveni o astfel de situație trebuie să menții o temperatură de 15- 25 de grade Celsius în cameră.
De asemenea, este foarte important să ții cont de faptul că pe mobila din lemn nu trebuie să pui căni cu ceai sau cafea fierbinte deoarece o poți deteriora. Folosește, de fiecare dată, șervețele, față de masă sau suporturi pentru pahare.