Mobila lucioasă este foarte plăcută la casa omului. Însă nu și atunci când vine vorba de curățarea acesteia, proces ce poate deveni destul de dificil.
Dacă dețineți o mobilă lucioasă în casă, a venit timpul să aflați și cum anume o puteți curăța, astfel încât să nu o distrugeți. În rândurile următoare veți putea afla cum puteți realiza acest lucru.
Cu ce se curăță mobila lucioasă
Pe lângă ștergerea prafului și a petelor care se observă la prima vedere, curățarea mobilei, mai ales a celei lucioasă, poate să fie de cele mai multe ori, o adevărată provocare.
Lavetele trebuie să fie moi, fără să fie abrazive, iar în cazul în care respectiva mobilă are și oglinzi, alegeți o lavetă specială pentru sticlă sau geamuri.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță carioca
Curățarea mobilei lucioase
Primul pas este de a șterge praful cu ajutorul unei lavete moi și a soluțiilor speciale pentru respectivul tip de mobilă (lucioasă) sau dacă nu aveți o lavetă, puteți utiliza un pămătuf. Astfel, veți evita să zgâriați într-un fel sau altul respectiva suprafață pe care o curățați, a mobilei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Al doilea pas este reprezentat de aplicarea regulată de ceară specială, pentru această mobilă lucioasă. Astfel, cu ajutorul acestei creme, veți reuși să păstrați luciul mobilei și aspectul îngrijit pe care doriți să îl aibă pentru o perioadă mai lungă de timp.
Al treilea pas este de a vă recomanda și a vă indica faptul că ar trebui să vă obișnuiți să păstrați o perioadă regulată, pentru a vă curăța această mobilă lucioasă.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță mobila din lemn
Curățarea mobilei mate
În cazul în care mobila voastră nu este lucioasă, ci exact opusul, adică mată, modul de curățare este într-adevăr puțin mai dificil decât în cazul mobilei lucioase.
Un alt aspect care ține de curățarea corectă a mobilei mate, este legat de faptul că trebuie să utilizați anumite soluții speciale pentru curățat, iar atunci când o faceți, să nu aplicați niciodată direct pe mobilă.
Trebuie să pulverizați soluția mai întâi pe o lavetă, iar apoi să curățați cu ajutorul acesteia, întreaga mobilă.Acest lucru este mai dificil din cauza faptului că mobila mată, nu deține un strat mai gros de lac protector, prin urmare, este nevoie să aveți mult mai multă grijă la cât timp lăsați soluția pe suprafață. Se recomandă ca această perioadă să fie una scurtă, pentru că se absorb mult mai rapid de pe o suprafață mată, decât de pe cea lucioasă.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță husa de telefon
Cu ce se curăță super glue, scociul și grăsimea de pe mobilă
Bineînțeles că în unele momente, există un grad destul de ridicat atunci când vine vorba de o pată. Acesta este și cazul în care suntem nevoiți să curățăm o pată de super glue care se află pe mobilă. Însă cea mai bună soluție pe care puteți să o utilizați este dizolvantul pe bază de acetonă, însă în cantități mici. Turnați acetona pe o dischetă de vată și frecați zona pătată.
Știm prea bine cât de enervant poate să fie acel lipici care rămâne după ce am dezlipit un scotch sau un sticker de pe mobilă. În acest caz, veți avea nevoie de o soluție specială pe care o veți lăsa să acționeze puțin timp, iar apoi o veți șterge, astfel eliminând lipiciul sau alte bucăți din scotch.
De această dată, dacă este vorba e o pată de grăsime care a ajuns pe mobilă, puteți utiliza o soluție de geamuri, dar fără alcool. Sau alte două variante pot fi reprezentate de oțetul diluat sau puțin ulei combinat cu bicarbonat. Odată ce vă decideți la o soluție dintre cele enumerate, ștergeți zona respectivă de pe mobilă cu puțin detergent și apă călduță.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE