Cu ce se înlocuiește laptele condensat

Cu ce se înlocuiește laptele condensat
Cu ce se înlocuiește laptele condensat

Chiar dacă laptele condensat este considerat un aliment foarte sănătos, există anumite persoane care sunt vegane sau au intoleranță la gluten.

Pe lângă faptul că puteți înlocui laptele condensat cu nenumărate alte ingrediente, vă prezentăm și câteva sugestii de preparare a acestora. Aflați cu ce puteți înlocui laptele condensat din rândurile următoare. 

 

Ce este laptele condensat

Laptele condensat reprezintă procesul prin care îndepărtăm apa în proporție de aproximativ 60%. În cazul laptelui condensat îndulcit poate să fie consumat simplu, în combinație cu un desert sau bineînțeles, se poate folosi și în prepararea cremelor și pentru prăjituri.

cum pot face lapte condensat

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se înlocuiește zahărul

Cum poți prepara laptele condensat

Poți prepara cu ușurință lapte condensat, chiar la tine acasă. Timpul de preparare este de aproximativ 15 minute și ai nevoie de trei mari ingrediente: lapte (500 ml), zahăr tos (250 g) și esență de vanilie (sau alte arome).

În ceea ce privește modul de preparare, acesta este următorul: se încălzește puțin laptele, apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se amestecă la intervale regulate, în timp ce focul este mic. În momentul în care laptele a dat în clocot, se mai ține încă 9-10 minute pe foc. 

reteta crema de cocos

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă PAPAYA

Cu ce se înlocuiește laptele condensat

Laptele condensat poate să fie înlocuit în mai multe moduri. Atât prin rețetele cu ouă și lapte integral, dar și cu cele cu unt sau multe alte ingrediente de acest fel. Puteți utiliza și crema de nucă de cocoș, în cazul în care sunteți o persoană vegană.

Rețeta fără ouă

În prima rețeta menționată, veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: lapte integral (o ceașcă și jumătate), esență de vanilie (o linguriță), unt (trei sferturi de lingură) și zahăr nerafinat (o cană și jumătate).

Modul de preparare: într-o tigaie amestecați zahărul și laptele. În același timp, țineți tigaia la căldură scăzută și amestecați până se dizolvă zahărul, iar cantitatea de lapte se reduce.

Adăugați apoi și untul în combinație cu esența de vanilie. În ultimul pas, depozitați conținutul într-un vas și păstrați-l la frigider.

Rețeta cu ouă

La cea de a două rețetă vom avea nevoie de aceste  ingrediente: lapte (o ceașcă), ouă (două), zahăr brun (o cană), esență de vanilie (o linguriță), făină (două linguri), praf de copt (o jumătate de linguriță) și sare (după gust).

În ceea ce privește  metoda de preparare, trebuie să urmați doi pași simpli. Primul pas este reprezentat de amestecarea tuturor ingredientelor menționate mai sus. Al doilea pas constă în depozitarea conținutului într-un recipient și punerea în frigider. Puteți folosi acest amestec la plăcinte, prăjituri sau alte deserturi de acest fel.

retete pentru inlocurea laptelui condensat

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Rețeta fără gluten pentru persoanele vegane

În cea de a treia rețetă, veți avea nevoie de  ingredientele: lapte de migdale sau de soia (trei cești), zahăr alb (trei căni) și făină de porumb (o cană).

De data aceasta,  metoda de preparare  constă în nu mai puțin de patru pași. Primul pas este reprezentat de adăugarea laptelui și a zahărului într-o tavă. Se amestecă până obțineți o consistență groasă. În al doilea pas, amestecați făina de porumb și apa (într-o altă tavă), până când obțineți o pastă. Al treilea pas constă în turnarea pastei obținute din făina de porumb și apa, peste amestecul de lapte și zahăr și se amestecă. Nu în ultimul rând, întreg conținutul este turnat într-un recipient potrivit și se lasă la frigider timp de aproximativ 4-5 zile.

Rețeta crema de cocos

La această ultimă rețetă, veți avea nevoie de  ingredientele: margarină sau unt (250 g), zahăr (200 g), ciocolată (100 g), fulgi de nucă de cocos (100 g) și ouă (trei).

Modul de preparare  este unul foarte rapid: se topește untul (sau margarina) cu zahărul. Apoi se adaugă ciocolata și fulgii de nucă de cocos. Se ia conținutul de pe foc și se pun cele trei ouă, dar treptat. Se amestecă și când este gata se lasă să se răcească, pentru a se folosi în preparatul dorit (tort, prăjitură, tartă etc.).

ce este laptele condensat

Citeste si: CITEȘTE: Cum să slabești cu SEMINȚELE de IN



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

DESCOPERĂ: Câte calorii are o felie de PIZZA

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies