Cu ce se înlocuiește zahărul

Cu ce se înlocuiește zahărul
Cu ce se înlocuiește zahărul

Deși nu este un aliment sănătos, zahărul este unul dintre cele mai utilizate alimente. Dar nu ar fi mai bine dacă tot putem să îl înlocuim, să o și facem?

Pentru a scoate din alimentație zahărul și a beneficia de o viață mai sănătoasă, ți-am pregătit câteva recomandări cu care poți înlocui acest aliment, în rândurile următoare.

Inlocuitor zahar pentru diabetici

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.

Zahărul, un aliment nociv

Nu degeaba se spune la televizor „Evitați excesul de zahăr!”. Chiar dacă este nu aliment foarte folosit, puțini știu cât rău poate aduce organismului. Multe studii susțin faptul că sucurile și băuturile în general, care conțin zahăr, pot deveni foarte nocive pentru creier. Un alt lucru negativ legat de zahăr, este faptul că ne poate afecta inclusiv comportamentul emoțional.

Atât în cazul adulților, dar mai ales în cazul copiilor, consumul de zahăr trebuie redus considerabil, pentru a nu afecta în vreun mod sănătatea mintală sau funcțiile cognitive.

Se recomandă înlocuirea sucurilor și a băuturilor care conțin mult zahăr, cu sucurile naturale, limonadele sau smoothie-urile.

Astfel, produsele naturale reprezintă o variantă de 10 ori mai bună de a le consuma, în comparație cu sucurile și băuturile care conțin zahăr. Pe lângă faptul că o să mâncăm mai sănătos, ne va ajuta și la sănătatea creierului.

Indulcitor stevie echivalent zahar

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă PAPAYA

Cu ce se înlocuiește zahărul

Chiar dacă anumite persoane obișnuiesc să înlocuiască zahărul cu îndulcitorii artificiali, nici acesta nu sunt considerați o soluție prea bună. Pentru a alege o variantă sănătoasă, vom enumera 8 ingrediente naturale mult mai sănătoase, cu care veți putea înlocui zahărul în alimentația voastră.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Sirop de agave

Acest sirop are gustul asemănător cu mierea și se folosește deseori pentru ceai, cerealele de la micul dejun sau chiar la prăjituri. Trebuie să aveți în vedere totuși, dacă țineți o dietă, trebuie consumat cu moderație, pentru că are în compoziția sa multă fructoză și pentru a nu ridica glicemia.

Se recomandă și pentru că ne poate întări sistemul imunitar și ne poate ajuta la tratarea inflamațiilor. Acest sirop de agave este cu aproximativ 25% mai dulce decât zahărul, tocmai din acest motiv, se obișnuiește să se adauge într-o cantitate mai mică.

cu ce se inlocuieste zaharul

Sirop de arțar

Acesta se folosește de cele mai multe ori în rețetele de prăjituri, clătite, napolitane sau înghețate.

Are un gust destul de puternic, motiv pentru care este folosit și cu alte ingrediente. Siropul de arțar are mai puține calorii și mai multe minerale (magneziu și zinc), iar în compoziția sa nu trebuie să întâlnești fructoza sau îndulcitorii artificiali.

Se recomandă și dacă doriți să beneficiați de îmbunătățirea imunității, la prevenirea aterosclerozei prin scăderea colesterolului, iar în același timp are și antioxidanți.

Sirop de curmale

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Acest sirop conține fier, magneziu și potasiu și se poate folosi pentru a îndulci orice preparat. Acesta poate să fie achiziționat și dintr-un magazin naturist, dar poate să fie preparat și în casă.

Trebuie doar să lași curmalele la hidratat, timp de 20 de minute, asta după ce ai îndepărtat sâmburii. La 200 de grame de curmale, adaugi o cană mare de apă și pui tot în blender. La final poți adăuga chiar și aromă de vanilie sau scorțișoară. Acest sirop se poate folosi pentru aluatul de tort sau pentru prăjituri.

Zahar de cocos

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim pofta de dulce

Alți înlocuitori pentru zahăr

Stafidele  pot înlocui și ele zahărul, dacă ne dorim un gust dulce în rețetele pe care le preparăm. Putem adăuga o ceașcă de stafide, asta numai dacă vă plac. De asemenea, un alt înlocuitor este reprezentat de  scorțișoară  care te ajută să îți stimuleze sistemul imunitar, în timp ce îți îndulcești băutura (cafea). Că tot am precizat cafeaua mai puteți folosi și  laptele  drept înlocuitor al zahărului.  Zahărul de cocos  este mult mai inofensiv decât cel normal. Acesta se folosește în smoothie-uri sau sucuri de fructe stoarse. Chiar dacă are un gust mai intens, puteți folosi și  mierea  (în cantități scăzute). Aceasta conține nenumărate beneficii, printre care și vitaminele B2 și B6. 

Stevia indulcitor beneficii

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies