Cu ce se mănâncă anghinarea. Aceasta îmbunătățește sănătatea inimii

Cu ce se mănâncă anghinarea. Aceasta îmbunătățește sănătatea inimii

Anghinarea ar trebui să se regăsească în foarte multe diete, datorită beneficiilor pe care le poate oferi organismului nostru.

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact anghinarea, care sunt beneficiile acestei legume, dar și cum se poate mânca într-o rețetă absolut delicioasă și ușor de preparat.

 

Ce este anghinarea

Această anghinare verde, care este întâlnită și sub numele de „Cynara scolymus” sau anghinare franceză este una dintre cele mai populare tipuri de anghinare. Cea mai consumată tipologie din ziua de astăzi este cea care face parte din specia de ciulin (plante cu flori care au frunze cu nervuri ascuțite pe margini).

Înainte ca floarea să înflorească, se formează bineînțeles mugurii florii de anghinar e. Aceasta reprezintă și porțiunea comestibilă din anghinare, care se mai numește și „inima anghinarei”. Nici frunzele nu trebuie ignorate pentru că dețin cei mai puternici nutrienți din această legumă.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cu ce se mănâncă scoicile. Acestea sunt bogate în acizi grași Omega-3, magneziu și potasiu

 

Beneficiile consumului de anghinare

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți care se regăsește în compoziția anghinării, vă poate ajuta la prevenirea cancerului, la controlul greutății, zahărului din sânge și al diabetului. În plus, reprezintă și o sursa numai bună de fibre și de alți nutrienți.

Totodată, suplimentele din extractul de anghinare au beneficii diverse de îmbunătățire a sănătății inimii, care provin tot din antioxidanții pe care ii conține, dar și din fitonutrienții care se regăsesc în mare parte în frunzele acestei legume.

De asemenea, extractele din frunzele anghinării aduc proprietăți considerabile asupra organismului, având efecte anti-cancerigene, antioxidante, antivirale dar și antibacteriene.

De asemenea, persoanele care aleg să consume anghinare, vor observa că nivelul de colesterol nesănătos va fi redus, dar totodată și tensiunea arterială. Poate calma și o inflamație pe care o aveți în organism și îmbunătăți în același timp, fluxul sanguin.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cu ce se mănâncă brânza RACLETTE

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Alte beneficii ale anghinării

Un alt beneficiu pe care îl veți resimți, odată ce veți începe să consumați anghinare, este legat de îmbunătățirea florei intestinale, de reducerea simptomelor care au legătură cu bolile digestive, dar poate crește și imunitatea. Datorită acestui tip de legumă și a antioxidantului puternic pe care îl deține, numit silimarină, vă protejează într-un mod eficient ficatul și poate ajuta la regenerarea celulelor hepatice.

Dacă suferiți de sindromul intestinului iritabil, extractul de frunze din anghinare poate să fie destul de util în combaterea acestei tulburări digestive. Acest sindrom al intestinului iritabil poate să cauzeze constipație, diaree, balonare, stomac deranjat și multe alte astfel de simptome. Datorită conținutului ridicat de fibre pe care anghinarea îl conține, vă poate ajuta organismul să se dezintoxice de deșeuri, colesterol suplimentar, zahăr și toxine.

Consumul de anghinare poate ajuta totodată și la normalizarea nivelului de zahăr în sânge, astfel puteți evita creșterea și scăderea insulinei, o problemă serioasă întâlnită în cazul persoanelor care suferă de diabet.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Pui cu smântână ca la bunica. Rețeta delicioasă care îți va trezi amintiri

 

Cu ce se mănâncă anghinarea

Anghinarea poate să fie preparată aburită, fiartă sau coaptă, iar pentru a vă da seama când este gătită cel mai bine, veți observa că va fi mătăsoasă și cremoasă. Trebuie să țineți cont de mărimea anghinării, pentru că odată ce este mai mare cu atât va trebui să fie ținută la abur, fiert sau copt.

Atunci când gătiți anghinarea, tot ce trebuie să faceți este să clătiți leguma foarte bine cu apă rece, apoi să îi tăiați tulpina și aproximativ un centimetru din vârf. Apoi veți trage de petale, pentru a putea condimenta mai ușor întreaga anghinare.

Anghinarea poate să fie consumată și preparată cu ulei de măsline, lămâie, pătrunjel, rozmarin, brânzeturi, ceapă roșie, rucola, sare și piper. Dacă veți alege să stoarceți puțin suc de lămâie peste anghinare, aceasta se va rumeni ușor, în timp ce o preparați.

[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citeste si: Postul INTERMITENT. Vedete care au slăbit și metodele exacte folosite de ele

 

Rețetă de Anghinare cu lămâie, cimbru și usturoi

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ulei de măsline (2 linguri), un cățel de usturoi (tocat mărunt), o lămâie, anghinare (8 bulbi), o mână de cimbru proaspăt, sare și piper (negru măcinat), un cubuleț de unt și vin alb sec (o jumătate de pahar).

Mod de preparare

Primul pas este reprezentat de curățarea anghinării. Veți tăia tulpina și vârful acesteia și veți îndepărta primele straturi de frunze până veți ajunge la cele moi. Scoateți apoi miezul anghinării cu ajutorul unei lingurițe și îl aruncați. Se recomandă să țineți anghinarea în apă cu lămâie, pentru a nu se înnegri.

După ce ați terminat de pregătit anghinarea, veți căli puțin usturoiul într-o tigaie, însă nu foarte mult timp, pentru a nu se arde. Apoi urmează să adăugați coaja de lămâie rasă (o jumătate de linguriță) și anghinarea pe care ați tăiat-o înainte, în sferturi. Adăugați și sarea, sucul de la lămâie, vinul alb și cimbrul, pentru a le lăsa mai apoi la fiert vreo 10-15 minute. Spre finalul acestui interval de timp, adăugați cubulețul de unt și mai fierbeți încă puțin.

Rețeta este gata și o puteți servi alături de carne, simplă sau cu un orez și o salată.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: De ce nu se mănâncă struguri până la Schimbarea la Față



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cu ce se mănâncă scoicile. Acestea sunt bogate în acizi grași Omega-3, magneziu și potasiu

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor