Cu ce se mănâncă BURGERUL. "Nimic din ceea ce este comestibil nu este nici periculos, nici nesănătos.”

cu ce se mananca burgerul
Cu ce se mănâncă BURGERUL. "Nimic din ceea ce este comestibil nu este nici periculos, nici nesănătos.”

Află ce conține un burger și cum îl poți prepara. Care sunt valorile nutriționale ale burgerului

Produsele fast-food sunt printre cele mai iubite preparate alimentare. Deși nu sunt cele mai sănătoase, atât adulții, cât și tinerii nu le pot ocoli.

Totuși, din când în când, poți încerca un asemenea preparat, mai ales dacă este făcut de tine.

Ce este burgerul

Citeste si: CITEȘTE: Garnitura pentru BURGERI

Cel mai bun burger

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se prepară carnea pentru BURGER

Burgerul este un un tip de mâncare, care se poate pregăti într-un timp foarte rapid. Este un produs alimentar standard în numeroase restaurante din toată lumea.

Acesta conține foarte multe proteine, deoarece conține carne și legume.

În ceea ce privește prepararea acestui preparat există o varietate de rețete și moduri în care poate fi servit.

Cel mai apreciat tip burger este cel de vită cu brânză. Acesta se clasează în topul burgerilor din toată lumea.

Totodată, acestea poate fi găsit și în alte combinații, cum ar fi: carne de porc, carne de pui și tofu.

Ce conține un burger

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FALAFELUL

Burgerul este făcut din chiflă, castraveți murați, sosuri, vegetale, carne, semințe de susan. Specialiștii consideră că acesta conține peste 50 de substanțe nocive pentru sănătatea noastră.

Valori nutriționale per 100 de g burger

Calorii: (kcal) 294

Lipide totale: 14 g

Lipide saturate:5 g

Lipide trans: 0, 8 g

Colesterol: 47 mg

Sodiu: 414 mg

Potasiu: 226 mg

Fibre alimentare: 0,9 g

Zahăr: 4,2 g

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Vitamina C: 0 mg

Fier: 2, 9 mg

Vitamina B-12: 1,4 mg

Calciu: 102 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Magneziu: 20 mg.

 

Cu ce se mănâncă burgerul

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă TOFU

Cel mai bun burger

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă HALLOUMI

Burgerul este un fel de mâncare  care se mănâncă cu mâna, acesta poate fi consumat pe stradă sau în diverse locuri, atunci când nu ai timp să te oprești la un

restaurant sau nu ai altă opțiune de mâncare la tine.

De asemenea, este o idee foarte bună de preparat, atunci când nu știi ce să gătești și ești în criză de timp. Dacă vrei să ai parte de un burger gustos, dar nu ai timp să dai o fugă până la un magazin fast-food, iată o rețetă care te-ar putea ajuta.

 

Ingrediente burgerul

Cel mai bun burger

1 chiflă

200 g carne toccata (vită, porc, pui)

Salată  verde

100 g roșii

100 g murați

1 ceapă

100 g brânză

100 g cartofi

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sos de maioneză

Sos de ketchup

Sare

Piper

Bioa de ardei

Cimbru

Mod de preparare burger

burger reteta originala

Primul pas este să prepari carnea. Condimentează foarte bine carnea tocată cu sare, piper, boia de ardei și alte condimente, în caz că vrei să aibă un gust mai aromat. Apoi, va trebui să modelezi carnea în formă de cerc. Te poți folosi o formă de fursecuri, iar dacă nu dispui de una, atunci poți încerca cu mâinile. Dacă nu ai o tigaie grill, atunci poți încerca cu normală, în care vei pune puțin ulei și vei adăuga forma de carne obținută. Între timp, pregătește legumele. Acestea trebuie foarte bine spălate, după care va trebui să le tai rondele. Taie și chifla în două jumătăți egale.

După ce s-a făcut carnea, poți asambla burgerul. Trebuie să pui pentru prima dată legumele rondele. Apoi, va trebui să adaugi bucata de carne. Pune brânza peste carne, dacă bucata de burger este fierbine, atunci aceasta se topi. La final adaugă sosurile preferate. Poftă bună!

Cu toate acestea, poți încerca să mai adaugi ingrediente sau chiar să renunți la unele dintre acestea, în funcție de preferințele culinare.

Dacă ești vegetarian, poți încerca felii din soia, tofu sau brânză halloumi.

De asemenea, mai există o multitudine de preparate de burgeri.

Alte rețete de burger

Burger de pui

Burger de curcan

Burger Halloumi

Burger de somon

Burger vegetarian

Cheeseburger

Ce spun nutriţioniştii despre mâncarea fast food

Dacă ești un fan fast-food, încearcă și tu această rețetă și nu vei mai merge nicioadată la un astfel de magazin. Mult success!

„Sper din tot sufletul că părinții nu au făcut din acest tip de experiență nici un tabu, nici o chestiune care să fie periculoasă și să considere că acolo e un lucru atât de toxic, de nerecomandat, încât ți-ai făcut păcat capital. E o chestiune banală. Acolo mâncarea e foarte concentrată, e foarte hrănitoare. Totul vine din America, din păcate mai mult rele din punct de vedere alimentar, vin de acolo. Chiflă are zahăr, chifteaua probabil mai multă grăsime decât am pune noi. Am văzut inclusiv adolescenți care merg zilnic să mănânce în astfel de fast food-uri pentru că e ieftin. Dar adolescenții erau foarte slabi pentru că nu aveau bani decât de cea mai mică formulă. E o chestiune pe care a demontat-o un nutriționist de la Stanford, 6 luni, ca răspuns la un film care a circulat foarte mult și acuză fast food-ul că ar fi cauzator de obezitate și de boli. A mâncat 6 luni doar junk food, lucruri foarte procesate, concentrate în grăsimi și zahăr, dar în limita a 2.000 de calorii, ceea ce pentru un bărbat e puțin. După 6 luni, medicul a slăbit 10 kilograme și analizele de sânge au arătat o îmbunătățire până la 30%. Paradoxul e că doza face otravă. Nimic din ceea ce e comestibil nu e nici periculos, nici nesănătos”, spune Mihaela Bilic.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum se prepară carnea pentru BURGER

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies