Carnea de iepure poate combina cu succes un gust delicios cu sănătatea de care avem nevoie. Datorită calităților sale nutritive ne putem bucura de aroma gustoasă a acesteia fără nicio problemă.
Carnea de iepure conține într-o proporție scăzută calorii și colesterol. Astfel, reprezintă una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Pe lângă acestea, carnea de iepure conține multe vitamine, proteine și lipide.
Beneficiile pe care le conține
Din cauza faptului că este gătită fără piele, o porție de aproximativ 100 de grame, poate conține până la 180 de calorii.
Este o sursă numai bună de Omega-3 și Omega-6, vitamine (B12, B3, C, A, PP, B9) și minerale (fier, fosfor, potasiu, zinc). Toate acestea numai în carnea de iepure care joacă un rol important în producerea noilor celule, a hormonilor și a neurotransmițătorilor.
Carnea de iepure aduce beneficii și dacă este consumată de persoanele vârstnice sau de cele care au probleme digestive, datorită faptului că este fragedă și ușor de digerat.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă PUIUL
Previne și reduce anumite probleme de sănătate
Carnea de iepure se recomandă acelor persoane care suferă de obezitate sau diabet. Datorită faptului că nu conține compuși purinici este recomandată să se consume și de către persoanele cu gută.
Totodată reduce nivelul de radiații din chimioterapie, poate vindeca mai ușor rănile apărute (datorită compușilor biologici activi) și poate regla nivelul de glucoză din sânge.
Este benefică și datorită faptului că poate ajuta sistemul circulator, celulele creierului (pentru a asimila oxigen) și rezistența organismului în perioada de dinaintea unei operații și în timpul unei boli.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Grăsimea de iepure se poate utiliza în tratarea bronșitei, tusei puternice și afecțiunilor de tip ORL, iar în cazul în care nu știați ce să folosiți pentru o bună întreținere a tenului, aflați că tot grăsimea de iepure poate să fie folosită pentru acest lucru.
Citeste si: CITEŞTE: Cu ce se mănâncă BURGERUL
Cum se păstrează carnea de iepure
Se recomandă să fie păstrată la temperaturi între 0 și 4 grade, timp de 4 zile consecutive. În cazul în care perioada de timp este mai lungă, se poate spăla, usca și unge cu ulei de măsline, pentru ca mai apoi să fie învelită în celofan sau folie alimentară și pusă în congelator.
Astfel, carnea se va păstra în condiții bune și se va consuma la momentul dorit de fiecare persoană în parte.
Citeste si: CITEȘTE: Garnitura pentru BURGERI
Rețetă de friptură de iepure cu legume
Ingredientele necesare: 4 pulpe superioare de iepure, un kilogram de cartofi, 2 morcovi, 4 linguri de ulei de măsline, 6 căței de usturoi, un pahar de vin alb sec, 3-4 crenguțe de rozmarin, o foaie
de dafin, sare și piper.Modul de preparare: încingeți cuptorul (la 190 de grade Celsius), curățați usturoiul, cartofii și morcovii și tăiați usturoiul fâșii, cartofii cuburi mari, iar morcovii cuburi mici. Apoi amestecați-le cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
Într-o tavă, așezați legumele, iar peste adăugați bucățile de carne unse de asemenea cu ulei de măsline, sare și piper. Peste întreg conținutul, adăugați rozmarin, dafin și vin, apoi acoperiți tava (cu folie de aluminiu) și introduceți-o la cuptor aproximativ 50 de minute.
După acest timp, scoateți tava și îndepărtați folia de aluminiu, pentru ca legumele și carnea să se rumenească pentru încă aproximativ 10-15 minute.
Modul se servire: Carnea de iepure preparată se poate servi (în funcție de preferințele fiecărei persoane), bineînțeles, alături de legume, dar și de o salată.
Timpul de preparare: 80 de minute
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se prepară carnea pentru BURGER
Se poate prepara și consuma atât în cadrul unei mese festive, cât și pentru o masă hipocalorică. Iar faptul că este gata în același timp și carnea de iepure, dar și legumele, nu face decât să îi ofere rețetei un plus de valoare.