Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert

Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert
Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert

Fiind unul dintre cele mai consumate alimente, halvaua deține multe proprietăți benefice pentru organism. Află care sunt și cum o poți prepara chiar în casa ta!

Datorită consumul de halva organismul nostru poate beneficia de vitamine (A,D, E, grupa B), magneziu, potasiu și multe altele. Aceasta este adesea produsă din floarea-soarelui, pe bază de arahide, migdale, tahini și lista poate continua.

Halvaua pe bază de arahide este preferată de sportivi, dar și de oamenii care au o muncă intelectuală, datorită faptului ce le oferă energie și însănătoșesc mușchii și creierul.

Halva- Beneficii pentru sănătate

Halvaua de migdale deține un conținut bogat de calciu, fosfor și vitamina D. Ajută astfel, la menținerea sănătății oaselor, dar și a dinților.

Halvaua tahini este preparată din susan și are un gust ușor amărui. În schimb, este bogată în aminoacizi, calciu, mangan, zinc, fosfor și vitamine (E, A, C, F grupa B).

NU  se recomandă achiziția sau consumul des de halva din fructe confiate și acoperite de ciocolată, deoarece are o valoare calorică destul de ridicată.

Halva- Contraindicații

Dacă suferiți de diabet, consumul de halva nu este absolut deloc indicat din cauza cantității de calorii pe care o conține. Totodată, dacă suferiți de alte boli precum cele obeze, hepatice, pancreatice sau diverse alte alergii, de asemenea, consumul nu este recomandat.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă mozzarella

Cum să alegi halvaua din comerț

De cele mai multe ori, ne putem lăsa furați de ambalajele cât mai colorate ale unui produs de halva, crezând că sunt mai bune și mai benefice, când de fapt lucrurile stau cu totul invers.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Se recomandă să evităm pachetele luminoase deoarece acestea obișnuiesc să aibă în compoziția lor ingrediente precum agenți de spumare sintetici, agenți de îngroșare, coloranți și chiar diverse arome, de care halvaua chiar nu are nevoie.

Cea mai bună variantă este să achiziționați un produs care se află într-un pachet transparent și bineînțeles înainte trebuie să citiți compoziția pentru a vă asigura că produsul este cât mai sănătos.

De evitat halvaua care conține anumite impregnări albe de caramel alb (se pot observa la spargere) sau un strat întunecat. Asta înseamnă că produsul și-a pierdut din prospețime, beneficii și gust.

În cazul în care hotărâți să achiziționați halva în greutate, aflați că durata acesteia de depozitare este una scurtă. Nu o puteți ține mai mult de două luni.

În ceea ce privește halvaua la vid, aceasta se poate ține aproximativ șase luni.

cum se prepara halvaua

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă TOFU

Cum să gătești halva acasă

Dacă te-ai săturat de produsele din comerț care nu sunt pe placul tău, poți găti simplu și ușor halvaua și acasă. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: semințe de floarea-soarelui (150 g), ulei de floarea-soarelui brut (30 g), lapte condensat (30 g) și zahăr (40 g).

Modul de preparare este următorul: semințele de floarea-soarelui se prăjesc la foc mic, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui sucitor. Într-un blender puneți semințele și restul ingredientelor (uleiul de floarea-soarelui, laptele condensat și zahărul) și mixați până va rezulta o pastă. Scoateți compoziția și așezați-o pe o folie alimentară. Înfășurați și rulați folia în jurul conținutului și puneți totul la frigider, pentru câteva ore.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă rodia

Rețetă simplă de halva cu nuci, alune și fistic

Ingrediente

Unt proaspăt (110 g), făină (5 linguri), apă (500 ml), zahăr (100 g), esență de vanilie (o sticluță), cacao (80 g) și o mâna de nuci, alune și fistic.

Mod de preparare

Untul se pune la topit, iar apoi se adaugă făina și se amestecă până se obține o culoare maronie. Separat fierbeți siropul format din apă, zahăr și esență de vanilie. După ce compoziția s-a legat, adăugați cacao, iar tot conținutul peste făină „prăjită”. Se amestecă în continuare până devine cremoasă. Conținutul se pune într-o tavă, iar peste se adaugă (după preferințe), nucile, alunele și fisticul pisate. Tava se pune la frigider și se lasă câteva ore. Halvaua se servește rece.

Citeste si: CITEȘTE: Dieta cu BANANE. Slăbește 5 kg în 7 zile



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cu ce se mănâncă mozzarella. Cum să savurezi cel mai bine delicioasa brânză italiană

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies