Cu ce se mănâncă homarul. Un ghid complet pentru un preparat delicios!

Cu ce se mananca homarul
Cu ce se mănâncă homarul. Un ghid complet pentru un preparat delicios!

Chiar dacă nu este plăcut de toată lumea, homarul deține nenumărate beneficii pentru organism. Află și tu care sunt acestea și cum se poate consuma.

Beneficii pentru sănătate

Sănătatea inimii

Datorită grăsimilor benefice pe care le conține, homarul poate ajuta la prevenirea inflamațiilor și a aterosclerozei. Totodată concentrația sa mare de Omega-3 și Omega-6 echilibrează considerabil colesterolul.

Trebuie să țineți cont și de problemele pe care deja le aveți cu inima. Homarul poate să vă dăuneze din cauza cantității semnificative de sodiu pe care o conține.

Se recomandă să-l consumați cu prudență.

Îmbunătățirea cunoașterii

Numărul mare de minerale și vitamine (B și B12) existente în homar, poate menține integritatea nervului, dar și a funcționării corecte a sistemului nervos. Cu ajutorul homarului, poate crește producția de neurotransmițători, pentru că reprezintă o sursă numai bună de colină (nutrient solubil în apă). În plus, vă poate crea un scut și împotriva bolilor neurodegenerative (Alzheimer și Parkinson) și poate ajuta funcția creierului și eficiența sa să crească.

Îmbunătățirea energiei

Datorită nenumăratelor proteine care se găsesc în carnea de homar, obținem un plus de energie. Fiind una dintre cele mai esențiale proteine pe care organismul nostru trebuie să le aibă, homarul poate ajuta la creștere și reparare. Se recomandă consumul o dată pe săptămâna, pentru a avea o energie sporită zi de zi.

beneficii homar

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă mozzarella

Creșterea și repararea

Așa cum am precizat anterior, carnea de homar reprezintă o sursă bogată de proteine, ceea ce ajută organismul nostru să se construiască sănătos. Cu cât consumăm mai des homar, cu atât se construiesc mai repede și alte celule noi, se repară țesuturile deteriorate și oasele se întăresc.

Reducerea inflamației

Un alt beneficiu al homarului este reprezentat prin intermediul conținutului de proteine pe care îl are și a conținutului de grăsimi, care duce la scăderea inflamației din corp. Acizii grași Omega-3, protejează organismul și cresc producția de prostaglandine.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Întărirea oaselor

Datorită consumului de homar și a mineralelor esențiale pe care le conține, vă puteți asigura de oase sănătoase și durabile mult timp de acum înainte. În același timp previne și osteoporoză și ale probleme de sănătate care apar de la o anumită vârstă.

 

Cum se mănâncă un homar

Îți recomandăm să mănânci picioarele, cleștii și coada.

Poți ține homarul pe partea din spate și prima dată să îi scoți picioarele cu mâna. Ajută-te de o furculiță pentru a scoate carnea din picioare. Cleștii se rup și se sparg, iar apoi te poți bucura de carnea din interiorul lor, tot cu ajutorul unei furculițe. Mai departe, rupe coada homarului și scoate carnea cu mâna sau tot cu o furculiță. Nu este deloc greu și te vei bucura liniștit de carnea gustoasă oferită de respectivul homar.

cum se mananca homarul

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FRUCTELE DE MARE

Cum se gătește un homar

Primul pas este să pregătești o oală mare în care vei pune multă apă, astfel încât să fie îndeajuns pentru a acoperi homarul. Pune sare de mare peste, până devine la fel de sărată ca apa mării, apoi pune-o la fiert.

Când apa a început să fiarbă, bagă homarul în oală. Atenție însă la faptul că trebuie băgat cu capul în jos.  Se recomandă ca în timpul preparării, homarul să fie încă viu, în mod contrar, acesta poate scoate anumite proteine, culoarea lui devenind una roz.

Acoperă oala și lasă-l să fiarbă. Procesul de fierbere diferă în funcție de mărimea homarului. Dacă acesta are 450 de grame, atunci lasă-l să fiarbă aproximativ 12-15 minute, dacă are între 450 și 750 de grame, se lasă 15-20 de minute, iar dacă are peste un kilogram, se recomandă să fie lăsat să fiarbă aproximativ 20-30 de minute. În orice caz, îți vei da seama că este gata în momentul în care va avea o culoare de roșu viu.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

cum se gateste homarul

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierb RACII

Rețetă de homar în ulei de măsline virgin cu usturoi și rozmarin

Ingrediente

Un homar proaspăt/congelat, ulei de măsline, un pahar jumătate de vin, zeama de la o lămâie, o linguriță de rozmarin, un cățel de usturoi zdrobit, un pahar de apă, sare și piper.

Mod de preparare

Primul pas ține de fierberea homarului. Într-o oală mare se pune apă astfel încât să acopere tot homarul și se pune la foc mare, timp de 25-40 de minute. Când acesta este fiert, se scoate din oală și i se înlătură carapacea, apoi se taie în bucăți.

Într-o tigaie mare se pune apă, usturoi, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul (după gust). După ce se încălzește bine întreg conținutul, se amestecă, iar mai apoi se adaugă și bucățile de homar. Se mai lasă pe foc aproximativ opt minute, întorcând bucățile pentru a se face pe ambele părți. După ce s-au făcut, se scot bucățile de homar și se pun într-o farfurie. Sosul obținut se trece prin blender timp de 1-2 minute. Într-un final se toarnă acest sos peste homar și este gata!

retete homar

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă PUIUL



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă TOFU

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies