Icrele pot fi savurate alături de legume acrișoare, produse de panificație sau mezeluri.
Icrele negre, albe sau roșii și icrele de somon sunt o alegere excelentă dacă ai poftă de o gustare rafinată. Dacă aruncați un ochi în paginile cărților de istorie, veți vedea că icrele se regăseau pe mesele capetelor încoronate, fiind extrem de scumpe. Și în prezent prețurile sunt destul de piperate, însă merită, dacă aveți poftă de o gustare deosebită.
Citeste si: Cu ce se albesc icrele. Care este secretul?
Rușii au fost cei care au descoperit că icrele sunt comestibile și au început să le comercializeze. Aceștia le serveau capetelor încoronate alături de celebrele blini și astfel, descoperirea lor a ajuns pe mesele oamenilor din întreaga lume.
Salata de icre este mai accesibilă în comparație cu icrele negre sau roșii, de exemplu, este extrem de gustoasă, fiind printre preferatele românilor, când vine vorba de o gustare rapidă și gustoasă.
Citeste si: Cu ce se albește salata de vinete. Care este secretul?
Cu ce se mănâncă salata de icre
Putem realiza fel și fel de combinații având la bază salata de icre. Aceasta poate fi savurată alături de legume proaspete(măsline, ceapă, ridichi, roșii, castraveți) sau alături de un alt ingredient principal, ca brânza sau peștele afumat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, este binecunoscut faptul că salata de icre este delicioasă în combinație cu pâine neagră sau bruschete integrale. Astfel, veți obține o gustare sănătoasă și săracă în calorii, recomandată și celor aflați la dietă.
Salata de icre se poate servi pe felii legume, fără pâine
Dacă vă doriți să renunțați la pâine, puteți să savurați icrele direct de pe feliile de legume, nu în combinație cu toast sau bruschete.
Veți obține o gustare la fel de sățioasă și mult mai săracă în calorii.
Puteți alege două roșii și un castravete, în combinație cu două linguri de icre. Această gustare vă va ajuta să mențineți starea de sațietate mai bine de 3 ore.
De asemenea, puteți combina icrele cu ceapă și felii de cartofi preparați la cuptor. Vă recomandăm să alegeți legume acrișoare pentru a accentua savoarea salatei de icre.
O legumă care nu se potrivește cu salata de icre este morcovul, de exemplu, pentru că are un gust dulce. Țelina poate fi un ingredient potrivit pentru salata de icre, dacă agreați gustul acestei legume.
Citeste si: Reteta delicioasă de post. Aşa prepari ICRE DE FASOLE
Dacă înlăturați pâinea, puteți mânca o cantitate mai mare de icre.
În combinație cu legumele, icrele sunt la fel de sățioase, dar gustarea devine mult mai săracă în calorii.De asemenea, icrele pot fi combinate cu biscuiți sărați sau grisine, cu produse de panificație bogate în semințe sau pită.
Icrele pot fi integrate în sandvișuri, combinându-se perfect cu mezelurile de orice fel și cu măslinele.
Citeste si: Ce nu se poate mânca de Ziua Crucii