Vezi în articolul de mai jos cum pregătești maioneza în doar câteva minute și cu ce se mănâncă maioneza.
Maioneza este unul dintre cele mai gustoase alimente din lume, dacă ar fi să ne luăm după cei care ar mânca maioneză cu orice. Că o iubești sau o urăști, trebuie să recunoști că este indispensabilă în anumite preparate.
Iar dacă știi cum să o combini corect, atunci maioneza poate să îi ofere un gust deosebit preparatului tău.
Maioneza este un preparat al bucătăriei franceze pe bază de gălbenuș de ou, muștar și ulei și este nelipsit din salata de boeuf sau ouăle umplute.
Tipuri de maioneza
Pentru a prepara maioneză acasă, este nevoie ca toate ingredienetele să fie la temperatura camerei: 25 de ml de ulei, o lingură de muștar, un gălbenuș de ou, un praf de sare fină, un praf de piper alb și o lingură de oțet sau zeamă de lămâie.
Sarea se pune să se dizolve împreună cu piperul măcinat și cu oțetul. Când se dizolvă complet, se adaugă muștarul, apoi gălbenușul. Se freacă energic totul, adăugând uleiul în fir subțire, până se termină cantitatea. Pentru eficiență, se recomandă un castron cu fund cu diametru mic.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Maioneza se poate face și dintr-un ou întreg. În acest caz, este indicat să se folosească un mizer vertical. Pe pun ingredientele în ordinea emulsionării: muștar, sare, ou crud și ulei, într-un vas înalt și îngust. Se scunfundă capul mixerului până în fundul vasului și se ridică încet spre suprafață, iar emulsia se va face treptat și ușor, în mai puțin de un minut. Este o metodă populară și într doar câteva minute poți avea o maioneză proaspătă, de casă.
Poți renunța la albuș și poți face doar cu gălbenușul, în cazul în care această variantă ți se pare mai bună.Cu ce se mănâncă maioneza
Iar dacă ești mămică și nu știi cum să îl faci pe copilul tău să accepte anumite alimente, cu siguranță că maioneza vine în ajutor și îi face pe cei mici să mănânce cu poftă tot ce nu ar mânca, în mod normal.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă salata orientală
Una dintre rețetele pe care o poți încerca este salata de dovlecei cu maioneză. Mulți copii se feresc de dovlecei, de vinete și de alte legume extrem de sănătoase. Pnetru această rețetă simplă ai nevoie de 4 dovlecei de mărime medie, sare marină, piper alb măcinat, 7 căței de usturoi, frunze de pătrunjel și o lingură de maionează.
Citeste si: Cum recuperezi rapid și ușor maioneza tăiată
Poți adăuga maioneză și la salata de vinete dacă nu o poți consuma simplă.
Salată rapidă cu maioneză
Maioneza poate fi consumată și într-o salată cu cartofi. Pentru această rețetă ai nevoie de 1 kilogram de cartofi roșii, 2 cepe albe, 4 ouă, maioneză după gust, sare și piper după gust, 100 de grame de măsline. Pune la fiert cartofii cu tot cu coajă, după ce i-ai spălat bine. Când sunt bine feirți, se decojesc și de taie în felii mari. Ouăle se fierb, se curăță de coajă și se taie bucăți mari. Ceapa se taie julien. Se amestecă ouăle cu cartofii, măslinele, ceapa și maioneza, se adaugă oțetul și se potrivește de sare, Nu exagera cu maioneza, deoarece s-ar putrea să pară extrem de grețioasă.
În plus, maioneza este nelipsită din burgeri, se poate consuma și cu cartofi prăjiți.