Brânză Mozzarella își are originile în sudul Italiei și este fabricată din lapte de bivoliță, prin intermediul metodei pastei filate. Aceasta este o brânză albă și moale care se poate întinde cu ușurință.
Beneficii pentru sănătate- mozzarella
Conține biotină
Mozzarella conține multă Vitamină B7 (biotină). Se recomandă femeilor gravide datorită faptului că le pot ajuta la deficitul de biotină. De asemenea, și persoanele care suferă de diabet zaharat o pot consuma deoarece ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge.
Conține riboflavin ă
Acest tip de brânză conține și Vitamina B2 (riboflavină), iar consumată în mod regulat poate ajuta organismul nostru să țină piept anumitor afecțiuni sau condiții de sănătate (anemie sau atacuri de migrenă).
Conține niacin ă
Regăsim și Vitamina B3 (niacină), care poate transforma grăsimea în sânge potrivit pentru corpul nostru. Previne șansele apariției unor diferite afecțiuni de sănătate (artrită sau diabet) și totodată controlează colesterolul.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă TOFU
Conține vitamine liposolubile
Vitaminele care ajută la absorbția calciului, protejează membrana celulară și sănătatea oaselor sunt E, D și A, iar brânză Mozzarella le are pe toate.
Conține calciu
Bogată în calciu, brânza menține sănătatea oaselor și a dinților.
În plus, poate proteja și mușchii inimii, iar totodată scade șansele apariției cancerului de colon. Iar dacă doriți să pierdeți în greutate, aflați că brânza Mozzarella vă poate ajuta.Conține fosfor
Cu ajutorul acestui tip de brânză și a faptului că deține fosfor, absoarbe calciul din alimente și este un bun aliment pentru digestie și buna funcționare a rinichilor. Poate ajuta la oboseala musculară și funcționarea propice a creierului.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mânâncă GRANOLA
Conține zinc
Mineralul vital în ceea ce privește contracararea problemelor pielii este zincul. Acesta ajută la favorizarea celulelor albe din sânge și sprijină pierderea excesului în greutate.
Conține potasiu
Persoanele care aleg să consume brânza Mozzarella, vor beneficia datorită potasiului pe care îl conține, de contracararea efectelor cauzate de consumul de sodiu și la reducerea tensiunii arteriale. Poate rectifica chiar și ritmul cardiac abisal.
Tratament pentru migrenă și sursă uriașă de proteine
Vitamina B2 ajută împotriva anemiei și a migrenelor.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă friptura de miel
Cum se mănâncă mozarella
Puteți alege să utilizați brânza Mozzarella în diferite tipuri de mâncare (pizza, paste, salată Caprese, lasagna, piure de cartofi, macaroane, plăcinte, sufleuri, omlete și multe altele).
Oferă de asemenea, aromă deosebită felurilor de mâncare topite (rețete de sos sau supă).Se recomandă consumul proaspăt. Se poate găsi și afumată și poate deveni înlocuitorul brânzei parmezane utilizate la paste.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă friptura de iepure
Rețeta de rulouri cu piept de pui și mozzarella
Ingrediente
Piept de pui feliat subțire (4 bucăți), șuncă de coppa (4 felii), roșii uscate (8 bucăți) și mozzarella (o bucată). În plus, veți avea nevoie de folie alimentară și un sucitor.
Mod de preparare- rulouri cu piept de pui și mozzarella
Cu ajutorul unui sucitor, aplatizați fiecare bucată de piept de pui, iar apoi așezați-le pe o folie alimentară. În interiorul fiecărei bucăți de piept de pui așezați o felie de șuncă coppa, apoi două felii de mozzarella și câte bucăți de roșii uscate considerați că este nevoie. Aveți grijă la cantitate, pentru a putea închide pieptul de pui în folia alimentară, astfel încât toate să fie cuprinse strâns.
Apoi rulați pieptul de pui și întregul conținut cu ajutorul foliei alimentare. Trebuie să fie cât mai strâns pentru a cuprinde toate ingredientele. Se închide bine la ambele capete și se fierb timp de 15 minute în apă clocotită. Iar rețeta este gata de consum!
Atunci când sunt gata, se scot și se lasă la răcit pentru a putea fi servite alături de orice garnitură doriți (cartofi, piure de cartofi, legume etc.)
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă PUIUL