Un aliment sănătos care ar trebui consumat mai des, este carnea de pui gătită. Este un aliment care îți oferă multă energie și te vei sătura mai bine decât dacă vei consuma legume, deoarece puiul conține foarte multe proteine.
Proteinele ajută la funcționalitatea mușchilor și inclusiv a organelor interne. Totodată acestea au grijă și de pielea, unghiile și părul nostru. Pot ajuta metabolismul să fie unul echilibrat și să aveți o digestie ușoară. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le oferă proteinele din carnea de pui.
Puiul conține multe proteine
Toate componentele unui pui conțin proteine (pulpe, spate și organe), însă pieptul de pui este cel care deține cele mai multe proteine. În același timp, carnea albă de pui, în general, poate conține grăsime în cantități mici, dar datorită aportului mare pe care îl aduc proteinele, acest lucru nu reprezintă un pericol.
Citeste si: Cu ce combini avocado pentru un preparat delicios
Cum se combină proteinele din carnea de pui cu legumele
Pentru a avea o digestie exact așa cum ne dorim, putem consuma fără probleme, legumele verzi sau care conțin amidon într-o proporție mai mică. Acestea sunt spanacul, roșiile, castraveții, broccoliul și ardeii.
De asemenea, din această categorie a legumelor care ajută la digestie face parte și salata, consumată în mod corect, împreună cu proteinele din carnea de pui.
Atunci când facem referire la salate, ne referim la: salata verde, varza proaspătă și cruditățile.Digestia este ajutată inclusiv de murături. Acestea merg foarte bine într-o combinație din care face parte și carnea de pui. Un plus este adus și de faptul că accelerează arderea caloriilor.
Acum că am menționat legumele cu care se poate consuma carnea de pui, haideți să vedem și cu ce alimente nu trebuie să o consumați.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mananca DORADA
Cum nu se combină proteinele din carnea de pui cu alte alimente
Există anumite alimente care sunt foarte greu de digerat și pot avea un efect de oboseală asupra voastră, după ce le consumați.
Dacă vă gândiți să combinați carnea de pui cu fasolea, mazărea, năutul sau lintea, aflați că nu este o alegere tocmai bună. Organismului nostru nu i se recomandă, deoarece reprezintă o combinație care este greu de procesat.
Se recomandă să nu folosim la aceeași masă alimente care conțin proteine (carnea de pui), cu alte alimente care conțin grăsimi.
Citeste si: CITEȘTE: Rețete SANDWICH pentru drum
Cum se recomandă să se consume puiul
Carnea de pui se poate prepara în mai multe moduri, fie la cuptor sau grătar, fie la plită, fiartă sau prăjită în tigaie. Se recomandă să nu se folosească ulei pentru că poate aduce presiune pe organism, iar în plus este nesănătoasă dacă este gătită în acest mod.
De ținut minte este faptul că trebuie să fii atent să nu exagerezi și să ții cont de ceea ce îți cere organismul, dar și cât poate suporta. În rest, poți experimenta orice rețetă pe care o preferi, în care alimentul principal este carnea de pui. Pentru a nu mai sta pe gânduri, îți oferim noi o sugestie de preparare a puiului.
Citeste si: CITEȘTE: 6 Idei de mâncare sănătoasă la birou
Pui Peperoncino cu paste și crema de avocado
Ingredinte rețet ă: 1-2 piept de pui (aprox. 400 de grame), paste scurte rigatoni (100 gr), 2 linguri de ulei picant, 1-2 lunguri din pireul care a rămas în sită la prepararea uleiului picant, 1-2 avocado, o lingură suc de lămâie, 2 linguri de apă, 1-4 cepe roșii și câteva roșii cherry, sare și piper negru.
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie în 4 fâșii, peste care se presară sare și piper și se adaugă puțin ulei, iar apoi se masează. În același timp, pastele se pun la fiert în apă cu sare, iar în momentul în care sunt gata, se scurg. Încingeți o tigaie de tip grill (5 minute la foc mare), în care adăugați fâșiile de pui (se lasă 3-4 minute pe fiecare parte). Se scot din tigaie în momentul în care sunt rumenite pe ambele părți.
Apoi tocați ceapa roșie în cubulețe mici și condimentați-le cu puțină sare. În blender adăugați avocado cu sucul de lămâie, puțină apă și sare, apoi mixati până când veți avea un piure moale.
Într-o altă tigaie normală, se adaugă uleiul picant și jumătate din pastă de ardei iute rămasă de la ulei. În momentul în care uleiul a început să sfârâie, se adaugă bucățelele de pui și se lasă 1 minut pe fiecare parte, pentru a absorbii și acoperii cu sos. Le puteți întoarce de câteva ori pentru ca sosul să ajungă peste tot, iar apoi se scot din tigaie.
În sosul care ne-a rămas, adăugăm pastele și sotăm la foc mediu, amestecând des, până și acestea se acoperă și iau din restul sosului rămas. În funcție de preferințele personale, le mai puteți adăuga puțină sare.
Servire
Pastele le puteți așeza într-un bol sau o farfurie mai mică, iar alături așezați piureul de avocado, iar peste (opțional) adăugați câteva cubulețe de ceapă roșie. Bucățelele de pui le așezați peste piureul de avocado, iar alături puteți pune câteva bucăți de roșii.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă dulceața de ardei iute