Cu ce se mănâncă șerbetul

cu ce se mananca serbetul
Cu ce se mănâncă șerbetul

Cum se mănâncă, de fapt, șerbetul? Află cum poţi asocia şerbetul, atunci când vrei să manaanci un desert delicios.

Șerbetul este unul dintre cele mai delicioase și rafinate deserturi. Preparatul culinar este foarte dulce și are un miros parfumat.

Mirosul, gustul și aspectul, îl plasează în topul celor mai lăudate preparate culinare. Nimeni nu poate rezista unui asemenea desert. 

Pentru realizarea unui asemenea desert, ingredientul principal este zahărul.

Totuși, cum se mănâncă, de fapt, șerbetul și cum îl poți prepara?!

Cum se mănâncă șerbetul

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci seara înainte de culcare

Prajitura cu serbet deasupra

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă gnocchi

Șerbetul este un preparat culinar popular, în rândul deserturilor. Acesta este renumit pentru gustul inconfundabil și aspectul irezistibil.

Făcut din sirop de zahăr bine legat, colorat și aromat cu diverse fructe, esențe, flori sau fructe parfumate, acest deşert se poate consuma într-o varietate de combinații culinare.

Cocktail

Pentru verile căluduroase, serile petrecute împreună cu familia sau prietenii la un film sau chiar pentru o petrecere, poți opta pentru un cocktail extrem de bun și răcoros.

Elementul principal este, bineînțeles, șerbetul. Dacă vrei să fii inventiv și să-i impresionezi pe cei dragi, poți face băuturi cu diverse combinații de șerbet, aromat, sifon, apă tonică sau sucuri.

 O idee de cocktail de bază cu șerbet este aceea în care poți folosi lime. De exemplu, poți combina șerbetul de lime și apă tonică sau ghimbir. De asemenea, pentru ca băutura să aibă un gust și un aspect cât mai plăcut, poți adăuga fructe proaspete. Mai mult, dacă îl vei folosi pentru o petrecere cu adulți, poți pune puțină vodcă, rom sau whiskey.

Glazura de serbet

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: De ce nu e bine să mănânci fructe seara

Desert

O altă combinație delicioasă este o ruladă  cu șerbet în mijloc. Acest preparat culinar este foarte ușor de bun și nici nu este greu de realizat.

Dacă știi deja cum să faci un aluat pentru o ruladă obișnuită, atunci nu îți va fi greu să realizezi acest deşert. Trebuie doar să torni jumătate din aluatul de ruladă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pe care o vei coace la 180 de grade, timp de 30 de min. După aceea, vei lăsa puțin la răcit, ca mai apoi să desfaci marginile și să răstoarni prăjitura pe un prosop mare de bucătărie pe care ai pus zahăr pudră. 

Îndepărtează hârtia de copt de pe prăjitură, pentru a rula cu grijă prăjitura caldă. Desfă tortul și întinde peste tot șerbet. Rulează înapoi cu grijă și pune rulada învelită în folie, în congelator până se întărește. După ce ai scos rulada din congelator este numai bună de savurat.

Prăjituri cu șerbet

De asemenea, dacă ai o aniversare sau o petrecere, poți face un mic tort cu șerbet, iar pașii pe care trebuie să-i uremezi sunt foarte simpli.

Trebuie să tapetezi un bol cu folie de plastic, în care trebuie să așezi bucăți de pandișpan subțiri. Apoi întinde un strat gros de șerbet moale pe tot interiorul vasului, până la margini. Bagă-l în congelator timp de 30 de minute până la o oră, apoi adaugă un alt strat cu o altă aromă de șerbet și congelează din nou.  Repetă cu încă unul sau două straturi și congelează până se întărește complet. Servește răsturnând bolul pe o farfurie.  Poți face, de asemenea, o prăjitură cu șerbet care include tort gata făcut. Folosind o formă de chec, pune straturi de șerbet și felii de tort în formă, terminând cu un strat de tort. Congelează și apoi scoate din tavă și pune glazură de ciocolată. Congelează din nou până când glazura este solidă.

Cum poți prepara șerbetul

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci seara pentru a slăbi

Pentru a pregăti un șerbet bun, nu ia nevoie de foarte multe ingrediente sau de foartă multă dexteritate. Tot ce trebuie să faci este doar să urmezi pașii, iar rezultatul va fi cel pe care ţi l-ai dorit.

Ingredientele pentru șerbet sunt:

Flori sau frunze parfumate (trandafiri, flori de salcâm, violete, flori de tei, flori de iasomie, etc.)

Fructe (zmeură, căpșuni, mure, afine, portocale, etc.)

1 kg de zahăr

Apă( cantitatea variază în funcție de tipul de fructe)

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lime, lămâie și esențe

Mod de preparare:

Se pune la foc mic (10-15 minute) zahărul, apa şi sucul de fructe (sau sucul din petale de flori) până când zahărul este complet dizolvat, după care se măreşte flacăra.

Când începe să clocotească, se aduna spuma ce se formează deasupra. Pentru a evita zaharisirea, trebuie  să cureți marginile interioare ale vasului.

Dacă siropul este suficient legat, se acoperă vasul cu un prosop curat, ud şi bine stors şi se lasa să se lasă la răcit.

Când s-a răcit suficient, se începe frecatul, cu un făcăleţ, învârtind numai într-o singură direcţie, până ce şerbetul își schimbă culoarea, nu mai are luciu, devenind ca un aluat potrivit de tare.

Atunci când șerbetul este aproape gata, se adaugă treptat o linguriţă de zeamă de lămâie, frecând continuu, dacă este cazul.

Reteta serbet turcesc

Citeste si: CITEȘTE: Ce se mănâncă de post miercurea și vinerea

Cum se păstrează șerbetul

Cel mai sigur și mai bun mod pentru a păstra și depozita șerbetul este congelatorul. Înainte de servi șerbetul, scoate-l cu 10 minute din congelator și lasă-l să se dezghețe puțin.

De asemenea, în cazul în care ești o persoană creative poți alege  să servești șerbetul într-un mod mai plăcut.

De exemplu, poți tăia o portocală sau o lămâie și după care să-i scoți pulpa. Apoi pune șerbet în cele două jumătăţi și păstrează-le la congelator, până când este gata de servire.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

De ce nu e bine să mănânci fructe seara

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies