Cu ce se mănâncă untul de arahide

Cu ce se mănâncă untul de arahide
Cu ce se mănâncă untul de arahide

Vezi mai jos cu ce se mănâncă untul de arahide și cum îl poți integra în alimentația ta pentru a fi mai sănătos și a avea energie, de la prima oră.

Untul de arahide este un aliment extrem de bogat în nutrienți și nu trebuie să lipsească din alimentație. Cei care îl consumă deja la micul dejun au descoperit probabil, până acum, combinațiile perfecte pentru a îl pune în valoare. Iată cu ce se mănâncă untul de arahide.

O sursă solidă de proteine și grăsime, untul de arahide reprezintă alimentul perfect pentru a începe ziua în forță și pentru a avea energie pentru multe ore.

Pe piață se regăsesc multe feluri de unt de arahide: unt cu zahăr și melasă, dar și unt cu ulei vegetal sau unt cu sirop de porumb, așa că trebuie să le încerci pe toate pentru a vedea care îți place cel mai mult la gust.

Citeste si: Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua

Cu ce se mănâncă untul de arahide[Sursa foto: pexels]


Cu toate acestea, specialiștii recomandă consumul untului de arahide fără aditivi.

Detalii Calorice la 100 de grame de unt de arahide:

  • Calorii: 588
  • Proteine: 24 grame
  • Fibre: 8 grame
  • Lipide: 50 de grame
  • Carbohidrați: 21.6 grame

Cu ce se mănâncă untul de arahide[Sursa foto: pexels]


Untul de arahide este o pastă preparată din arahide uscate, prăjite, care apoi sunt măcinate și transformate în unt.
În general, conține și ingrediente adiționale pentru a modifica textura și gustul, precum sare, îndulcitori sau emulgatori. Proteinele din arahide ajută la refacerea musculară. În plus arahidele conțin magneziu și potasiu, două minerale esențiale pentru buna dezvoltare și funcționare a mușchilor. În plus, untul de arahide reduce riscul de boli cardiovasculare și diabet. Arahidele conțin grăsimi mononesaturate care de cele mai multe ori sunt asociate cu scăderea colesterolului și riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, iar asta pentru că grăsimile sănătoase înlocuiesc acizii grași saturați din dietă și scad nivelul colesterolului LDL (rău) și nu modifică nivelul colesterolului HDL (bun).
În plus, consumul de grăsimi sănătoase ajută la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2, informează Asociația Americană de Diabet.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Indiferent de marca pe care o alegeți, uitați-vă întotdeauna la lista de ingrediente și alegeți una ale cărei unice ingrediente sunt arahide. Unturile naturale de arahide sunt cele mai bune.

Evitați unturile aditivi precum zaharuri adăugate și uleiuri hidrogenate. De fapt, conform Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, o dietă săracă în carne procesată și bogată în leguminoase, cum ar fi fasolea și nucile, vă poate ajuta să reduceți riscul de cancer. Acest lucru se datorează surselor excelente de vitamine, minerale, fibre și fitochimicale pe care le conțin nucile”, spune Hollie Zammit, dietetician înregistrat la Orlando Health.

Unt de arahide contraindicații

Deși este un aliment extrem de bun pentru sănătate, nu trebuie consumat într-un mod exagerat, deoarece are multe calorii. Două linguri au aproximativ 180 de calorii, așa că nu consumați mai mult zilnic. În plus, untul de arahide este contraindicat persoanelor care au alergie la alune.

Untul de arahide este foarte ușor de integrat în mesele zilnice. Se pregătește ușor la micul dejun și asigură toți nutrienții necesari, fără a pierde prea mult timp la prima oră a zilei. 

„Rapid, ușor și convenabil sunt termenii folosiți atunci când vine vorba de o dietă sănătoasă și consecventă”, spune dieteticianul Laura Burak.

„Untul de arahide se situează chiar în partea de sus ca fiind nu numai un aliment nutritiv și sănătos pentru inimă pe bază de plante, ci, în opinia mea, unul dintre cele mai gustoase alimente existente!"

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Mic dejun cu unt de arahide

Cu ce se mănâncă untul de arahide[Sursa foto: pexels]

Una dintre cele mai rapide gustări cu unt de arahide este banana cu unt de arahide. Pur și simplu se taie banana felii și se pune unt de arahide pe fiecare. O altă variantă este unt de arahide și gem. O felie de pâine prăjită, o lingură de unt de arahide și o linguriță de gem sunt suficiente pentru a potoli foamea dimineața și pentru a avea multă energie. Înaintea unui antrenament, se poate face și un milkshake proteic cu unt de arahide. Este nevoie de o banană, o lingură de arahide, un pahar cu apă, iaurt simplu sau lapte și o lingură de pudră proteică. Se amestecă în blender timp de 3 minute și se consumă înaintea antrenamentului de forță de la sală.

Untul de arahide poate fi adăugat și în clătite preparate în casă, doar cu foarte puțin zahăr. Se pot adăuga și fructe proaspete.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Alimente care scad colesterolul. Include-le in dieta zilnica

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies