Iată cu ce alte ingrediente poți înlocui apa minerală în clătite.
Apa minerală provine, în general, de la o sursă naturală, un izvor de pildă sau poate fi
Are o structură fizică și chimică destul de complexă, de aici și efectele terapeutice.
Studiile cercetătorilor au arătat că apa minerală carbogazoasă hidratează la fel de bine ca apa plată, ba mai mult, creează și senzația de sațietate.
Cu ce se înlocuiește apa minerală în clătite
„Atunci când bei apă minerală, vei observa că îţi dă senzaţia că eşti mult mai hidratat.
Citeste si: Cum se face aluatul pentru clătite rapid și ușor
Este binecunoscut faptul că apa minerală este folosită la prepararea clătitelor, pentru ca acestea să iasă pufoase și gustoase.
Foarte important este faptul că apa minerală poate fi înlocuită cu alte ingrediente care dau un gust senzațional clătitelor, cum ar fi:
- sifon
- apă plată
- lapte natural dulce sau acru
- lapte vegetal de soia sau de cocos
- suc natural de portocale
- suc de mandarine sau de migdale
- fanta sau sprite
- smântână lichidă subțire
- sirop de ciocolată
- suc de roșii
- suc de afine, mure sau căpșuni.
„O sursă de glucide lente (amidon) și foarte puțin ulei (un strop, cât să fie tigaia unsă). Deci putem compara clătita cu 1-2 felii de pâine. Apoi depinde cu ce o umplem, dar 2-3 lingurițe de gem sau dulceață nu au mai mult de 50 cal. Așa că nu vă simțiți vinovați dacă desertul vostru e o clătită, chiar și copiii sunt satisfăcuți de așa o variantă, mai ales cănd e făcută în casă", spune nutriționistul Mihaela Bilic.
Citeste si: Clătite americane, rețeta care a înnebunit România! Iată care sunt pașii!
Clătite cu suc de portocale
Vă prezentăm o rețetă tradițională pentru 15 clătite delicioase. Veți avea nevoie de 250 de ml de suc de portocale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
4 ouă
275 grame de făina
250 mililitri de suc de portocale
250 mililitri de lapte rece
2-3 linguri de zahăr
1 praf de sare.
Citeste si: Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua
Mod de preparare c lătite cu suc de portocale
Se sparg ouăle, într-un bol, fără a separa albușul de gălbenuș.
Se adăugă zahărul și sarea și se amestecă cu o lingură de lemn.
Apoi se încorporează sucul de portocale, laptele și se adaugă făină în ploaie pentru a nu se forma cocoloașe, amestecând continuu cu ajutorul unui tel sau al mixerului.
Aluatul trebuie sa arate ca o smântână subțire și trebuie lăsat să se odihnească aoroximativ 30 de minute, acoperit cu un capac.
După jumătate de oră, se amestecă compoziția cu un polonic mic și se pune în tigaia încinsă în care a fost întins puțin ulei.
Cu mâna stângă, se rotește tigaia, astfel încât aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafața.
Se prăjește pe ambele părți, la foc mediu.
Se așază unele peste altele, nu se adaugă umplutura imediat după ce au fost luate de pe foc.
Se acoperă cu un șervet sau cu un vas şi se lasă timp de 15 minute.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbi sarmalele. Sfaturi pentru cele mai bune sarmale
Clătite cu suc de roșii
Se pune făina într-un castron, iar deasupra se toarnă laptele și sucul de roșii.
Se amestecă bine cu mixerul sau cu un tel, până se obține o compoziție asemănătoare cu a smântânei.
Se adaugă gălbenușurile, uleiul de măsline, un condiment preferat și se amestecă bine. Dacă vă doriți ca produsul final să fie picant, adăugați praf de piper sau chili.
La final, se încorporează albușurile bătute spumă cu praful de sare.
Se unge tigaia cu puțin ulei și se lasăla încins.
Apoi, se toarnă în tigaie compoziția în așa fel încât să acopere toată suprafața.
Se coc pe ambele părți, fiind întoarse cu o spatulă.
Se servesc cu o umplutură de brânză cu mărar sau cașcaval cu kaizer.
Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă
Clătite cu sirop de ciocolată
Ingrediente:
450-500 ml lapte cu 3,5% grăsime
300 mililitri sirop de ciocolată
3 ouă întregi
50 mililitri ulei vegetal
300 grame făină albă
un praf de sare.
Mod de preparare pentru aluatul de clătite:
Se pun toate ingredientele într-un castron mai încăpător, iar cu ajutorul unui blender se mixează până se obține o compoziție omogenă.
Se pune la încins o tigaie pe care s-a picurat puțin ulei și apoi se adaugă câte un polonic de aluat.
Se coc clătitele și se așază una peste alta, după care se adaugă cremă albă, bezea sau fructe.
Citeste si: CITEȘTE: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume
„Ce poate fi mai simplu și mai pe gustul tuturor decât clătitele? Fie că sunt cu ciocolată, gem sau dulceață, sirop de arțar sau coniac, clătitele sunt cel mai banal și ne-dulce desert.
Din 2 ouă, 6-8 linguri de făină și jumătate de litru de lapte, ai făcut la repezeală 8-10 clătite. Dacă le vreți pufoase, vă recomand să le acoperiți câteva minute cu un capac", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul ei de Instagram.