Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru un plus de savoare

Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru un plus de savoare
Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru un plus de savoare

Vezi mai jos care este cel mai bun sirop pentru tort. Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru a ieși ca la cofetărie.

Atunci când vine vorba despre un tort de casă, probabil că toată lumea își imaginează un tort moale și însiropat. Tortul în care se folosește un pandișpan are nevoie și de un sirop.

Iată în articolul de mai jos cu ce se poate însiropa blatul de tort.

 

Sirop din zahar si apa
Sirop din zahar si apa, cum se prepara[Sursa foto: PixaBay]

În primul rând, un sirop are nevoie de zahăr.

Cu cât este mai dulce, cu atât este mai apreciat de către cei care îl consumă. Până la urmă, totul se face după gust, pentru că nu toată lumea preferă un tort extrem de dulce.

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coace blatul de tort


Cu ce poți însiropa blatul de tort

Blatul de tort se poate însiropa cu sirop simpli din zahăr sau cu sirop din fructe, cafea ori lapte condensat, în funcție de tortul ales.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cu ce se poate insiropa blatul de tort
Cu ce se poate insiropa blatul de tort, idei de siropuri[Sursa foto: PixaBay]


  Sirop de zahăr pentru tort

Rețeta clasică de sirop de zahăr este din 250 de ml de apă, 150 de grame de zahăr, 25 ml de esență de rom și 1 plic de zahăr vanilinat. Zahărul se pune la fiert împreună cu apa timp de 3 minute.

Se adaugă vanilia și se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, se adaugă și esența de rom și se amestecă bine. Acest sirop se folosește mai ales la însiroparea torturilor și prăjiturilor pe bază de ciocolată. Pentru torturile pe bază de fructe, se renunță la esența de rom.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați


Sirop de lămâie

Siropul de lămâie se pregătește din 100 de ml de apă, 3-4 linguri de zahăr, zeama de la o lămâie sau o jumătate de pahar de suc și coajă de lămâie după gust. Alegeți lămâi bio pentru a le putea folosi coaja.

Sirop de cafea pentru tort
Sirop de cafea pentru tort, mod de preparare[Sursa foto: PixaBay]

Sirop de portocale

Siropul de portocale se realizează în același mod ca siropul de lămâie, însă se folosește coajă de portocală.

Pentru un tort mai mare, se pot dubla cantitățile. Se fierb toate ingredientele timp de câteva minute și apoi se lasă la răcit. Se folosește un tifon pentru a îndepărta coaja rasă.

Sirop pentru tort
Sirop pentru tort, mod de preparare[Sursa foto: PixaBay]

Sirop de vișine

Pentru acest sirop dulce-acrișor, este nevoie de 1/3 pahar suc de vișine, 2 linfuri de zahăr, 4 linguri de coniac și apă. Se amestecă sucul de vișine cu zahărul și coniacul și se adaugă apă până se obține un pahar plin cu sirop.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro


Sirop cu lapte condensat 

Pentru acest sirop, ai nevoie de 1 cutie cu lapte condensat, 3 pahare cu apă clocotită și vanilie după gust. Se amestecă laptele condensat cu apa clocotită. Se adaugă vanilia și se amestecă. Se lasă siropul la răcit înainte de a însiropa tortul.

Sirop de cremă de ciocolată

100 grame de unt
1 lingură pudră de cacao
o jumătate de cutie de lapte condensat.
Se toarnă apa într-o cratiță și se pune la foc. Se pregătește siropul la baia de aburi. Se pun ingredientele într-o cratiță mai mică, deasupra primei cratițe. Untul se taie bucăți, pentru a se topi ușor. Se pune cratița la baia de aburi și se amestecă, până se obține o masă omogenă, fără a aduce la punctul de fierbere. Se însiropează blatul cald cu acest sirop fierbinte, pentru a se pătrunde mai bine.


Sirop de alcool și cafea

1 pahar cu apă, 1 lingură de coniac, 2 linguri de cafea naturală măcinată, 1 pahar cu zahăr. Se amestecă zahărul cu o jumătate de pahar de apă. Se pune cratița pe foc și se încălzește siropul, până se dizolvă zahărul. Se aduce siropul la fierbere. Cealaltă jumătate de pahar de apă se folosește pentru a fierbe cafeaua. Se strecoară bine cafeaua, apoi se toarnă în siropul cu zahăr. Se adaugă coniacul și se amestecă, apoi se lasă la răcit.


Sirop cu vodcă de merișoare 

50 de ml de vodcă
50 de ml de suc de merișoare
2 linguri gem de pere
250 de ml de apă fiartă. Se amestecă toate ingredientele și se obține o masă omogenă. Se lasă la răcit și se însiropează blatul.
H3: Sirop cu lichior 
5 linguri cu zahăr
7 linguri de lichior
1 lingură de coniac.
250 de ml de apă.

Se amestecă zahărul cu apa. Se aduce siropul până la fierbere, amestecând periodic. Se lasă la răcit și se adaugă lichiorul și coniacul. Se poate folosi lichior simplu sau lichior cu fructe, în funcție de preferințe.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Frișca de casă perfectă. Dezvăluirea ingredientului secret și trucul pentru o textură spumoasă și aromă delicioasă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies