Vezi mai jos care este cel mai bun sirop pentru tort. Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru a ieși ca la cofetărie.
Atunci când vine vorba despre un tort de casă, probabil că toată lumea își imaginează un tort moale și însiropat. Tortul în care se folosește un pandișpan are nevoie și de un sirop.
Iată în articolul de mai jos cu ce se poate însiropa blatul de tort.
În primul rând, un sirop are nevoie de zahăr.
Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coace blatul de tort
Cu ce poți însiropa blatul de tort
Blatul de tort se poate însiropa cu sirop simpli din zahăr sau cu sirop din fructe, cafea ori lapte condensat, în funcție de tortul ales.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sirop de zahăr pentru tort
Rețeta clasică de sirop de zahăr este din 250 de ml de apă, 150 de grame de zahăr, 25 ml de esență de rom și 1 plic de zahăr vanilinat. Zahărul se pune la fiert împreună cu apa timp de 3 minute.
Se adaugă vanilia și se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, se adaugă și esența de rom și se amestecă bine. Acest sirop se folosește mai ales la însiroparea torturilor și prăjiturilor pe bază de ciocolată. Pentru torturile pe bază de fructe, se renunță la esența de rom.Citeste si: NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați
Sirop de lămâie
Siropul de lămâie se pregătește din 100 de ml de apă, 3-4 linguri de zahăr, zeama de la o lămâie sau o jumătate de pahar de suc și coajă de lămâie după gust. Alegeți lămâi bio pentru a le putea folosi coaja.
Sirop de portocale
Siropul de portocale se realizează în același mod ca siropul de lămâie, însă se folosește coajă de portocală.
Sirop de vișine
Pentru acest sirop dulce-acrișor, este nevoie de 1/3 pahar suc de vișine, 2 linfuri de zahăr, 4 linguri de coniac și apă. Se amestecă sucul de vișine cu zahărul și coniacul și se adaugă apă până se obține un pahar plin cu sirop.
Sirop cu lapte condensat
Pentru acest sirop, ai nevoie de 1 cutie cu lapte condensat, 3 pahare cu apă clocotită și vanilie după gust. Se amestecă laptele condensat cu apa clocotită. Se adaugă vanilia și se amestecă. Se lasă siropul la răcit înainte de a însiropa tortul.
Sirop de cremă de ciocolată
100 grame de unt
1 lingură pudră de cacao
o jumătate de cutie de lapte condensat.
Se toarnă apa într-o cratiță și se pune la foc. Se pregătește siropul la baia de aburi. Se pun ingredientele într-o cratiță mai mică, deasupra primei cratițe. Untul se taie bucăți, pentru a se topi ușor. Se pune cratița la baia de aburi și se amestecă, până se obține o masă omogenă, fără a aduce la punctul de fierbere. Se însiropează blatul cald cu acest sirop fierbinte, pentru a se pătrunde mai bine.
Sirop de alcool și cafea
1 pahar cu apă, 1 lingură de coniac, 2 linguri de cafea naturală măcinată, 1 pahar cu zahăr. Se amestecă zahărul cu o jumătate de pahar de apă. Se pune cratița pe foc și se încălzește siropul, până se dizolvă zahărul. Se aduce siropul la fierbere. Cealaltă jumătate de pahar de apă se folosește pentru a fierbe cafeaua. Se strecoară bine cafeaua, apoi se toarnă în siropul cu zahăr. Se adaugă coniacul și se amestecă, apoi se lasă la răcit.
Sirop cu vodcă de merișoare
50 de ml de vodcă
50 de ml de suc de merișoare
2 linguri gem de pere
250 de ml de apă fiartă. Se amestecă toate ingredientele și se obține o masă omogenă. Se lasă la răcit și se însiropează blatul.
H3: Sirop cu lichior
5 linguri cu zahăr
7 linguri de lichior
1 lingură de coniac.
250 de ml de apă.
Se amestecă zahărul cu apa. Se aduce siropul până la fierbere, amestecând periodic. Se lasă la răcit și se adaugă lichiorul și coniacul. Se poate folosi lichior simplu sau lichior cu fructe, în funcție de preferințe.