Orice doamnă își dorește să aibă o manichiură impecabilă, indiferent de vârstă sau sezon. Totuși, acest aspect necesită o atenție deosebită la îngrijire, iar uneori, îndepărtarea ojei poate fi o adevărată provocare. Află din acest articol cum poți șterge oja în afară de acetonă, dar și alte trucuri simple pentru unghii, care trebuie încercate.
În cazul în care nu îți faci manichiura la salon, ai nevoie să cunoști diverse trucuri ce țin de îngrijirea unghiilor. Există momente în care rămâi fără acetonă și trebuie neapărat să îți îndepărtezi oja. Din fericire, există diverse metode prin care poți să scapi de culoarea nedorită. Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să îndepărtezi oja fără să te folosești de acetonă!
Truc să ștergi oja de pe unghii în afară de acetonă
Citește și: Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece
Citește și: 7 modele de unghii roz, pentru sezonul de vară
Îndepărtarea ojei fără acetonă poate fi un proces destul de dificil, dacă nu aplici anumite trucuri. Iată câteva trucuri utile:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Alcoolul izopropilic
Alcoolul izopropilic este o alternativă excelentă atunci când nu ai acetonă. Tot ce trebuie să faci este să înmoi o dischetă în alcool izopropilic și să freci unghiile până când oja începe să se dizolve.
Oțet sau suc de lămâie
Toată lumea trebuie să aibă în casă oțet, deoarece este un ingredient util nu doar în bucătărie, ci și pentru alte trucuri, chiar și cele care au legătură cosmetica. Pentru a beneficia de rezultat, tot ce trebuie să faci este să amesteci părți egale de oțet și suc de lămâie într-un bol. Apoi, înmoaie-ți unghiile în această soluție timp de 10-15 minute, apoi freacă ușor oja cu un tampon de bumbac. Acest amestec este blând și natural, ideal pentru unghii sensibile.
Ulei de măsline și suc de lămâie
Un alt truc este să amesteci ulei de măsline cu suc de lămâie. Ulterior, trebuie să aplici acest amestec pe unghii. Lasă să acționeze timp de 5-10 minute, apoi folosește o dischetă de bumbac pentru a șterge oja. Uleiul de măsline hidratează unghiile, iar sucul de lămâie ajută la descompunerea ojei. Rezultatul te va uimi cu siguranță.
Cu ce se ia oja de pe piele
Cu siguranță nu ai atât de multă dexteritate atunci când îți faci unghiile, la fel ca la salon. De aceea, este posibil ca atunci când îți faci manichiura să îți murdărești pielea cu ojă. Atunci când ai acetonă, este foarte ușor să îndepărtezi aceste pete. Totuși, poți scăpa de această problemă și fără acetonă. îndepărtarea ojei de pe piele poate fi realizată cu ușurință, folosind produse comune din casă. Iată câteva soluții:
Vaselină
Vaselina este un produs indispensabil în casa oricui, deoarece este extrem de utilă, în diverse situații. Aplică vaselină sau ulei de bebeluși pe pielea din jurul unghiilor înainte de a aplica oja. Dacă oja ajunge pe piele, va fi mult mai ușor de îndepărtat. După ce oja s-a uscat, șterge vaselina sau uleiul împreună cu orice reziduuri de ojă.
Scobitoare sau bețișor de lemn
Pentru a îndepărta cu precizie oja de pe piele, folosește o scobitoare sau un bețișor de lemn înmuiat în ulei de măsline sau suc de lămâie. Acest lucru te va ajuta să cureți petele, fără a afecta manichiura.
Pastă de dinți
Pasta de dinți este utilă în multe situații, nu doar pentru a ne spăla pe dinți. În cazul în care și-au rămas pete de ojă pe piele, este bine de știut faptul că poți scăpa de ele doar cu ajutorul unei periuțe de dinți și a unei paste de dinți. Acest truc este foarte util și la îndemâna oricui.