Cu ce sechele rămân pacienții care se vindecă de Covid-19? Anunțul îngrijorător al specialiștilor!

Cu ce sechele rămân pacienții care se vindecă de Covid-19? Anunțul îngrijorător al specialiștilor!

Medicii au constatat că pacienții vindecați de Covid-19 au experimentat mai multe probleme de sănătate, la mai multe luni de la vindecare.

Infectarea cu noul coronavirus a devenit în ultimele luni cel mai temut coșmar pentru toată lumea. Fiind vorba despre un virus nou, specialiștii din întreaga lume încă încearcă să îl înțeleagă pe deplin.

Pandemia de coronavirus a lovit întreaga omenire, iar până acum peste 52 de milioane de persoane din întreaga lume au trecut prin simptomele acestui cumplit virus.

Pacienti bolnavi de coronavirus care au nevoie de oxigen [Sursa foto: Hepta]

Aproape 37 de milioane de persoane s-au recuperat, însă, din păcate, medicii au constatat că cei mai mulți dintre pacienți au rămas cu adevărate sechele din cauza coronavirusului.

Unele dintre cele mai recente cercetări arată că pacienții vindecați de coronavirus sunt expuși la riscuri mari și pot rămâne cu sechele luni de zile.

Unele dintre cele mai întâlnite sunt bolile psihice sau oboseala, care pot dura perioade lungi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Un studiu realizat de Trinity College din Dublin, Irlanda, arată că pacienții vindecați de coronavirus se pot confrunta cu oboseala, principalul simptom al bolii, până la 10 săptămâni de la dispariția virusului din organism.

La studiu au participat 128 de voluntari infectaţi cu Covid-19: 54% femei şi 46% bărbaţi, cu o medie de vârstă de 49,5 ani: 55,5% dintre ei au fost internaţi la Hospital St. James din Dublin, iar ceilalți au fost trataţi ambulator. Persoanele au fost evaluate la 72 de zile de la vindecare, iar 52,3% resimțeau starea de oboseală chiar și după 6 săptămâni. S-a constatat că oboseala post-COVID este resimţită indiferent de gravitatea bolii.

Citeste si: Dan Bittman, acuzații grave la adresa Andreei Esca: „Cred că Andreea Esca și-a înscenat boala? Da”

De asemenea, un studiu realizat de mai mulți psihiatri de la Universitatea Oxford din Marea Britanie arată că mai mulți pacienți s-au confruntat cu anxietate, depresie și insomnie. Totodată, există și un risc de dezvoltare a unei forme de demență după perioada de infectare.

Covid-19 afectează creierul și mintea

Specialiștii sunt îngrijorați și spun că trebuie să identifice rapid cauzele și să identifice noi tratamente pentru bolile mintale apărute în urma infectării cu Covid-19. Noul coronavirus afectează creierul și mintea. 1 din 5 persoane care s-au vindecat de Covid-19 au fost diagnosticate cu anxietate, depresie sau insomnie, De asemenea, studiul mai arată și că persoanele cu boli mintale sunt mai predispuse să ia virusul.

Citeste si: Cum să ții virușii și microbii la distanță!

„Cauza probabilă este o combinație a factorilor de stres psihologic asociați cu această pandemie specială și a efectelor fizice ale bolii.”, a spus Michael Bloomfield, psihiatru consultant la University College London.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunță un nou dezastru: „Vor fi cele mai lungi și întunecate momente”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte