Cu micutii in vacanta: sfaturi utile pentru orice parinte!

Cu micutii in vacanta: sfaturi utile pentru orice parinte!
Cu micutii in vacanta: sfaturi utile pentru orice parinte!

Calatoria cu o familie tanara sau cand esti insarcinata poate fi o experienta descurajatoare, dar cu putina planificare si o atitudine flexibila, poti reusi sa nu ai parte de o tortura pentru tine sau pentru cei din jurul tau.

In continuare, iti oferim cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare cand calatoresti cu copii in carucioare, si cum sa calatoresti in siguranta daca esti mama in devenire.

Primul zbor al copilului- Copiii nascuti fara complicatii pot calatori de la 7 zile, desi unele companii aeriene nu dau voie cu copii mai mici de 2 saptamani. Noile mamici au de asteptat intre 2 si 10 zile pentru a zbura, in functie de companiile aeriene sau de felul in care a fost adus pe lume copilul – cele care au nascut prin cezariana au de

asteptat mai mult. Copiii intre 6 luni si 2 ani pot sta in bratele adultilor sau intr-un scaun de masina asezat pe un scaun al avionului.

Sedere placuta!- In mod normal, companiile aeriene vor pune pasagerii la un loc cu copiii mici in locurile cu paravan (locuri aflate in spatele toaletelor sau coridoarelor care sunt greu de compartimentat), unde patuturile de calatorie pot fi puse pe locurile din fata scaunelor.

Acestea sunt de obicei disponibile la zborurile lungi si pot fi ajustate in functie de greutate, inaltime sau varsta. Copiii pana la 6 luni trebuie sa stea in bratele adultilor la decolare si aterizare.

Pentru bebelusii de pana la 3 ani, unele companii aeriene furnizeaza scaune booster si centuri de siguranta pentru copii, in timp ce altele iti cer sa aduci un scaun de masina sau un dispozitiv restrictiv daca vrei sa-ti stea copilul independent.

Intre timp, o alta companie aeriana, nu iti va da voie sa iei scaunul pentru masina la bord, ceea ce inseamna ca nu ai alta alternativa decat sa tii bebelusul (de pana la 2 ani) in brate pentru toata durata zborului.

Bagaje cu nemiluita- Asa cum stie orice parinte, cantitatea de catrafuse de care ai nevoie cand calatoresti cu un bebelus sau copil este naucitoare.

Marea majoritate a companiilor aeriene vor transporta gratis o ”trasura” rabatabila suplimentar la cantitatea normala de bagaje, pe care o poti tine pana te urci in avion cand este depozitata in cala si va este returnata dupa aterizare.

Sfaturi pentru ora ceaiului

Iata cateva lucruri pe care sa le iei in considerare cand iei copii in vacanta in strainatate!

-     Fii constient de faptul ca in unele tari mancarea pentru copii poate contine mai mult zahar si sare.

Daca vrei sa prepari mancare proaspata in strainatate, un mixer de mana este folositor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

-     Parintii cu experienta ne-au relatat ca pungile sterilizate sunt ideale daca stii ca o sa ai acces la un cuptor cu microunde.

-     Daca in mod normal folosesti laptele, iti recomandam varianta gata preparata, care de obicei este in cutii de carton.

Daca acest lucru nu este posibil, folosirea apei fierte si racite imbuteliate este o buna alternativa. Folosirea pastilelor chimicale de purificare pentru sterilizarea apei nu este recomandata.

-     Alaptarea este cea mai indicata deoarece nu necesita sterilizarea echipamentului sau gasirea de apa curata si astfel sunt mai putine cazuri de diaree.

-     Programele companiilor aeriene pun in general la dispozitie mancare speciala pentru copii, dar este de preferat sa nu te bazezi pe acest lucru deoarece copilului tau i se poate face foame inainte ca personalul avionului sa aduca mancarea.

Ia cu tine o portie de mancare sanatoasa.

-     Nu uita ca in avion nu ai voie sa urci cu lichide la bord. Prin urmare poti pregati biberoane de maxim 100 ml, pe care trebuie sa le pui in pungi de plastic, transparente si resigilabile de 1 litru. Insa poti lua cu tine 2,3 biberoane.

10 sfaturi principale de la parinti experimentati

1. Scutece umede, bauturi, gustari si haine de schimb sunt esentiale intr-o calatorie. Daca este posibil, aseaza-te pe un scaun usor de accesat.

2. Asigura-te ca bagajul de mana nu este mare, in ideea de a tine mainile libere si sacrifica din lucrurile voastre pentru cele de care poate avea nevoie copilul vostru.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

3. In avion, schimbarea presiunii cabinei, in timpul decolarii si aterizarii, poate fi neconfortabila. Poti sa scapi de disconfort prin alaptarea bebelusilor sau dand copiiilor o suzeta sau o acadea.

4. Distractiile rationale precum cartile si creioanele pe parcursul calatoriei, produc o bucurie cand se instaleaza plictiseala. Ia in bagajul de mana o jucarie in plus pentru a evita riscul pierderii jucariei favorite. Jucariile tacute vor fi apreciate de ceilalti pasageri.

5. Ataseaza de bagajul cu haine al copilului o eticheta cu numarul zborului si numele.

6. Incearca pe cat posibil sa mentii programul de somn si de masa chiar daca asta inseamna sa sacrifici alte activitati.

7. Cazarea cu autoservire este mai flexibila, poate include facilitati de spalatorie ceea ce inseamna ca te poti relaxa in timp ce copiii dorm.

8. Daca ai copii foarte mici, ia cu tine un carut de spate/sold pentru copilasi in locul unui carucior cu roti pentru ca mainile tale sa fie libere.

9. Copii sunt ”portabili”, deci calatoriti cat mai mult inainte sa apara al doilea copil cand devine mai costisitor sa calatoriti.

10.
Nu te speria din cauza povestilor despre calamitati sau alte istorii – este munca grea calatoria asta, dar merita!
Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies