Un preparat delicios care se face foarte repede. Mai mult, gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente:
800 gr cartofi
70 ml lapte
1 lingura unt
300 gr ciuperci
50 gr branza
1 praz
diverse plante aromatice
ulei vegetal
sare
piper
Mod de preparare:
1. Fierbe cartofii.
2. Taie marunt prazul si ciupercile. Bineinteles, trebuie sa le speli foarte bine inainte.
3. Toaca foarte fin plantele aromatice.
4. Caleste usor prazul in ulei, dupa care pune ciupercile, sarea si piperul. Adauga foarte putina apa. Lasa sa fiarba cam 15-20 de minute.
5. Pune apoi plantele aromatice si untul, amesteca si indeparteaza de foc, ca sa se raceasca.
6. Pregateste piureul. Pune si in el foarte putina sare si laptele.
7. Pune cateva linguri de piure intr-o farfurie, sub forma de cub, umple-l cu ciuperci si acopera cu branza rasa.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: culinar.ro