Cuisoarele au proprietati terapeutice antivirale, antiseptice, antibacteriene, tonice, carminative si antiulceroase.
Iata cateva beneficii ale cuisoarelor:
1. Sunt o sursa excelenta de mangan, acizi grasi omega 3, vitamine, calciu, magneziu si nu numai.
2. Cuisoarele contin cantitati mari de eugenol. Specialistii spun ca previne cancerul tractului digestiv, cancerul pulmonar si inflamatiile articulatiilor.
3. Mai mult decat sa reduca inflamatiile, specialistii ne spun ca extractul de cuisoare ajuta si prin efect antioxidant, fiind recomandat pentru artrita si reumatism.
4. Cuisoarele amelioreaza si durerile dentare, reduc greata si starile de voma.
5. Mai mult, cuisoarele trateaza si racelile si infectiile respiratorii.
6. De asemenea, decoctul de cuisoare combate flatulenta si indigestia.
7. Pe deasupra, ceea ce este deosebit de interesant este faptul ca extractul de cuisoare are si efect asupra viermilor intestinali.
8. Eugenoul din cuisoare poate reduce concentratia de glucide din sange asa ca este un aliment pe care mai ales diabietii trebuie sa il consume in mod constant.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro