Culoarea si mirosul salivei, indicatori pentru boala! Fa-ti testul acum! Dureaza doar 1 minut

Culoarea si mirosul salivei, indicatori pentru boala! Fa-ti testul acum! Dureaza doar 1 minut
Culoarea si mirosul salivei, indicatori pentru boala! Fa-ti testul acum! Dureaza doar 1 minut

Exista un test care poate fi facut acasa si care ne ofera informatii despre starea de sanatate. Dureaza doar 1 minut si este foarte simplu.

Totusi, inainte de a te apuca sa faci testul, retine ca acesta nu poate inlocui diagnosticul stabilit de medic, neavand acuratetea specifica unor analize medicale. Pentru a efectua acest test ai nevoie de o lingura de metal. Cu ajutorul acesteia, "razuieste-ti" limba in asa fel incat sa se stranga saliva pe lingura. Infasoara apoi lingura intr-o folie de plastic si las-o asa 1 minut. Dupa scurgerea timpului, indeparteaza folia si analizeaza lingura.



Daca aceasta este perfect curata, inseamna ca toate organele tale functioneaza in parametri normali. Este important ca nici mirosul salivei de pe lingura sa nu fie diferit de mirosul obisnuit al salivei. Daca nu simti un miros neobisnuit, alterat, felicitari! Ai o stare de sanatate perfecta.

Analizeaza saliva de pe lingura si vezi daca aceasta a capatat anumite nuante. Acestea iti dau informatii despre organele afectate.
Daca saliva de pe lingura a capatat o culoare portocalie inseamna ca ai probleme cu rinichii. Nu este exclusa nici o maladie renala cronica.

Daca testul lingurii iti indica o culoare alba a salivei, asta poate insemna ca suferi de o infectie respiratorie sau de deshidratare. Daca saliva este galbena, este posibil sa te confrunti cu probleme digestive. Mirosul puternic al salivei de pe lingura poate indica o functionare necorespunzatoare a rinichilor, diabet, probleme respiratorii, tulburari gastrice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa: sanatate.bzi.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies