Culorile care scot în evidență designul băii

Culorile care scot în evidență designul băii
Culorile care scot în evidență designul băii

Alegerea culorilor joacă un rol esențial în designul băii. Atunci când selectezi însă cromatica acestei încăperi, este bine să fii atent la mai multe detalii care ajung să facă diferența din punct de vedere estetic.

Culorile deschise se adaptează mai bine băilor de dimensiuni reduse, reușind să creeze iluzia de spațiu mai mare. În cazul unor băi cu suprafețe generoase se poate opta însă pentru culori închise, care să aducă eleganță și profunzime. Pe lângă acest aspect care ține de dimensiunea camerei, este important să se țină cont și de stilul ales, dar și de accesoriile și decorațiunile folosite. Dacă nu vrei să consulți un designer pentru amenajarea acestei camere, atunci nu strică să faci o scurtă documentare înainte de a demara un astfel de proces.

Vei găsi mai jos câteva recomandări care te pot ajuta să scoți în evidență designul băii tale folosind culorile potrivite.

Auriu și negru

Auriul și negrul reprezintă o combinație plină de eleganță. Cele două pot fi culorile potrivite pentru baia ta, dacă îți dorești să aduci un plus de rafinament în această încăpere. Această combinație e una sofisticată și elegantă și este ideală pentru cei care vor o baie cu un design îndrăzneț, modern și luxos.

Fără îndoială, vei reuși să-ți transformi baia în una dintre cele mai atrăgătoare încăperi din casă. Însă pentru a evita un aspect prea încărcat, este important să păstrezi un echilibru între cele două culori. Te poți orienta către accesorii, decorațiuni sau chiar robinetul să fie în note de auriu și să alegi negru pentru piesele de mobilier. De altfel, și pentru obiectele sanitare poți alege una dintre cele două culori.
Spre exemplu, poți merge pe un set de duș auriu sau negru, în funcție de proporțiile pe care o are cealaltă culoare în cameră. Indicat este ca prin nuanțele folosite să-ți creezi un spațiu relaxant și revitalizant.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Bej și roz pal

Dacă îți dorești o atmosferă calmă și relaxantă, atunci o variantă bună de culori ar fi bej și roz. Cele două reușesc să redea o atmosferă primitoare și confortabilă. Folosite într-un mod echilibrat, vor reuși să adauge o notă de delicatețe și căldură. Bejul poate fi folosit ca fundal, pentru a pune în evidență accentele roz pal ce se pot regăsi în accesorii, suporturi de prosoape sau alte decorațiuni.

Cele două culori se pot completa armonios, astfel încât niciuna dintre ele să nu domine vizual, iar împreună să ofere o senzație de liniște și relaxare.

Citește și: VIDEO| Criss este noua concurentă care a intrat în „Casa iubirii”! Cine este băiatul care i-a atras atenția- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

Negru și alb

Combinația clasică de alb și negru nu se va demoda niciodată. Dacă vrei o notă accentuată de contrast și dramatism, te poți orienta către negru, recomandă cei de la architecturaldigest.com. Nuanța întunecată asociată cu alb va reda un aspect îndrăzneț, elegant și plin de dinamism. Spre exemplu, setul de duș, cada sau piesele de mobilier pot fi de culoare închisă, iar fundalul să rămână alb.

Pe alocuri, poți opta pentru mici detalii aurii, care vor reuși să scoată și mai mult în evidență designul băii și să ofere eleganță și stil.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 beneficii ale albirii dentare

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Cum arătau articolele vestimentare pe care Răzvan Fodor le purta în adolescență. Cine îi trimitea haine. “Aveam un tricou cu niște desene pe piept și fiecare desen scotea un sunet.”

VIDEO | Criss este noua concurentă care a intrat în „Casa iubirii”! Cine este băiatul care i-a atras atenția

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies