Cum afectează traumele nerezolvate tipurile de ataşament din viaţa noastră?

Cum afecteaza traumele nerezolvate tipurile de atasament din viata noastra?
Cum afecteaza traumele nerezolvate tipurile de atasament din viata noastra?

Cele mai importante aspecte din viata  noastra, ce tin de relatia pe care am avut-o cu parintii si originile noastre au o influenta majora.

Cum afecteaza traumele nerezolvate tipurile de atasament din viata noastra? Cele mai importante aspecte din viata  noastra, ce tin de relatia pe care am avut-o cu parintii si originile noastre au o influenta majora in tipul de atasament pe care il manifestam in viata de adult fata de alte persoane. Atasamentul timpuriu, cel dezvoltat in relatia cu parintii poate fi sigur sau nesigur. Cu cat trauma provocata in copilarie este mai puternica, cu atat tipul de atasament pe care il vom forma in mod inconstient cu oamenii in calitate de adulti va fi mai nesigur.

Copilul interior ranit aflat la nivel inconstient guverneaza dinamica relatiilor din viata noastra si poate conduce chiar la proiectarea asupra celorlalti a propriului bagaj emotional si trauma neprocesata, reproducand astfel tipul de relatie si forma de atasament resimtite de catre copii in raport cu propria familie, in special figurile parentale.

Cum afecteaza traumele nerezolvate tipurile de atasament din viata noastra?
Cum afecteaza traumele nerezolvate tipurile de atasament din viata noastra?[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Raportul parinti – copii si relatiile de cuplu

Cand o atitudine de abordare a parintilor raportata la copii este benefica, aceasta mizeaza pe crearea unui spatiu de siguranta, in care copilul se site ascultat si acceptat pentru ceea ce este, in care I se spune “da” la modul sau de a fi. Urmand aceasta abordare, copilul invata ca vocea lui conteaza, emotiile sale conteaza si implicit ca el conteaza in aceasta lume.

Astfel, va creste si va deveniadult luand decizii la nivel de Sine si se va exprima in mod authentic, dezvoltand atasamente de tip sigur in relatiile cu ceilalti oameni.

Atunci cand un copil resimte o atitudine baza pe “nu” fata de propriile sale ganduri, trairi si emotii, fel de a fi, atitudine care se bazeaza preponderant pe dezaprobare legata de actiunile si emotiile sale, atunci sistemul intern al copilului se autoreglementeaza conform mediului exterior si conform atitudinii superioare parentale.

Prin urmare, un copil isi va reprima si exile partile din el care nu corespund aprecierii parintilor, dezvoltand astfel atasamente de tip nesigur in viata adulta. Riscul major provine din construirea de relatii defectuoase in viata de adult, reproducand aceleasi scenarii dureroase.

Citeste si: Ai traume? Nu trebuie sa le lasi sa aiba aceste efecte asupra vietii tale



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies