Cum afli dacă ai folosit prea mult balsam de păr?

cum se foloseste balsamul de par
Cum se folosește balsamul de păr

Pe piață există o mulțime de produse de îngrijire pentru păr, care sunt extrem de eficiente pentru o podoabă capilară strălucitoare și bogată. Balsamul ar trebui să fie indispensabil din rutina femeilor de îngrijire a părului, fiind necesar să fie folosit de fiecare dată când ne spălăm pe cap.

Cu toate acestea, este esențial să știm ce cantitate de balsam se folosește, pentru a nu ne confrunta cu un exces de produs, care poate cauza diverse probleme părului nostru.

Descoperă în rândurile de mai jos cum afli dacă ai folosit prea mult balsam de păr, dar și ce trebuie să faci pentru a avea o rutină corectă de spălare a părului.

Din dorința de a se bucura de beneficiile unui produs cât mai rapid, multe persoane consideră că dacă aplici mai mult produs, efectul va fi unul mult mai eficient și de

durată. Totuși, acesta este un comportament negativ, ce poate aduce repercusiuni asupra sănătății părului nostru.

Beneficiile balsamului de păr

Citește și: Ce rame de ochelari trebuie să aleagă blondele

Citește și: Mască de păr hidratantă cu ulei de ricin

La fel ca șampoanele, există în comerț o varietate de balsamuri de păr, în funcție de nevoia fiecăruia.

În principal, acesta este folosit pentru hidratarea, netezirea sau descurcarea părului. Balsamul poate ofer i firelor de păr strălucirea și textura unui păr sănătos, făcându-l mai puternic. De asemenea, acest produs diminuează efectul de rupere și îți face părul să devină mai moale și mai mătăsos.

Încărcarea părului cu prea mult balsam

balsam de par
Balsam de păr[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Deși pare eficientă, încărcarea părului cu prea mult balsam îți va cauza probleme. În primul rând, firul de păr va avea atât de mult produs, încât nu va mai avea loc și pentru alte produse, precum uleiul de păr. Acestora le va fi imposibil să pătrundă în firul de păr. De asemenea, părul tău va deveni mult prea moale și lipsit de volum. Mai mult, este vital să folosești balsamul potrivit nevoilor părului tău.

Cum știi că ai folosit prea mult balsam

Există câteva semne care să îți demonstreze faptul că ai folosit prea mult balsam pe părul tău. În primul rând, părul tău devine moale și își pierde volumul natural. De asemenea, va deveni mult mai subțire și se va simți greoi. Vei observa că îți este mai dificil să îți aranjezi părul, din cauza faptului că este foarte moale.

Astfel, atunci când vei încerca să îi dai o formă și să îi faci bucle, părul tău va fi lăsat. Dacă ai părul creț și i-ai aplicat prea mult balsam, acesta își va pierde din elasticitate și șuvițele vor deveni rebele.

Cum se folosește balsamul de păr corect

spalare par cu balsam
spalare par cu balsam[Sursa foto: freepik]

După ce ți-ai spălat părul cu șamponul potrivit, este necesar să îl storci de cantitatea de apă rămasă.

Ulterior, de la jumătatea părului poți aplica balsamul potrivit, însă o cantitate mult mai mică decât cea a șamponului. O cantitate potrivită de balsam este de mărimea unei nuci, însă dacă ai foarte mult păr, poți mări puțin dozajul. Lasă balsamul să acționeze timp de 2 minute iar apoi clătește din abundență.

Cum eviți încărcarea părului cu prea mult balsam

prea mult balsam pe par
Prea mult balsam pe păr[Sursa foto: freepik]

Există câteva trucuri pentru a preveni încărcarea firelor de păr cu prea mult balsam.

În primul rând, asigură-te că nu folosești prea mult produs. De asemenea, este vital să nu lași balsamul mai mult de 2 minute în păr. Un alt sfat este să distribui uniform cantitatea de balsam, pe întraga suprafață a firelor de păr, însă fără să te atingi de rădăcini.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tratarea încărcării părului cu prea mult balsam

par incarcat de balsam
Păr încărcat de balsam[Sursa foto: freepik]

În cazul în care ai observat că ți-ai încărcat părul cu prea mult balsam, poți să te mai speli încă o dată de păr sau să aplici șampon uscat. De asemenea, încearcă să folosești cât mai puține produse de styling, atunci când te confrunți cu această problemă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

3 remedii naturale care te ajută să acoperi firele de păr albe

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies