Când vine vorba despre spionarea telefonului mobil, de cele mai multe ori, persoanele celebre pot fi mai supuse acestui pericol decât un om de rând. Telefoanele mobile stochează din ce în ce mai multe informații private, iar din acest motiv utilizatorii au date sensibile pe dispozitivele lor.
Din acest motiv, foarte mulți oameni își fac griji că telefonul lor ar fi spionat. Află ce poți face în acest caz și cum poți scăpa de acest lucru!
Citește și: „E bine o doză de prevenţie”. Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap
Citește și: Cum să scapi de ochii obosiți. 3 trucuri de care să ții cont
Cum afli dacă ai telefonul spionat
Un pas important în acest sens este să afli dacă cineva îți urmărește telefonul. Diverse semne, dacă sunt urmărite în detaliu, îți pot arăta faptul că anumite programe spion se află în dispozitivul tău și urmărește tot ceea ce faci. Cu toate că unele semne sunt destul de greu de depistat, dacă rămâi la curent cu modul în care telefonul tău funcționează, poți detecta dacă e ceva schimbat la el.
Comportament neobișnuit sau ciudat al telefonului
Una dintre cele mai întâlnite modalități de a ne da seama dacă mobilul nostru are anumite programe de spionare, este de a urmări comportamentul mai puțin întâlnit al acestuia. Dacă există programe de urmărire, șansele ca mobilul să se comporte ciudat sunt foarte mari.
Mobilul se poate închide în mod automat, sau chiar mai mult, poate scoate sunete ciudate. Trebuie să fii foarte atent la toate detaliile ieșite din comun.
Bateria se descarca rapid
O altă metodă care te ajută să descoperi dacă telefonul tău este spionat este consumul rapid al bateriei. După utilizarea unui mobil câteva săptămâni vei ști care este durata bateriei lui.
Dacă bateria telefonului scade brusc, sunt șanse foarte mari ca acesta să fie spionat. Programele de spionare și de urmărire pot consuma bateria acestuia, mai ales dacă cineva le utilizează tot timpul.
Zgomotul în timpul apelurilor telefonice
Un alt lucru important sunt zgomotele neobișnuite. Trebuie să fii atent la ele, în timpul apelurilor, iar dacă auziți bipuri, înseamnă că cineva vă înregistrează mobilul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pe lângă aceste aspecte, dacă calitatea conversației se înrăutățește brusc, acest lucru poate însemna și el, că apelurile telefonice sunt înregistrate.
Telefonul se stinge si pornește singur
Programele de urmărire pot închide sau porni telefonul de unul singur.
Mesajele text ciudate
Diverse aplicații de urmărire pot trimite mesaje text destul de neobișnuite pe telefoanele voastre cu diferite coduri sau simboluri. Dacă primiți astfel de texte, există o posibilitate ca telefonul sa fie spionat sau urmărit.
Trafic de date mărit
Aplicațiile de urmărire pot face un trafic foarte mare de date pentru a trimite diverse informații de pe mobil, iar dacă observați o creștere a utilizării datelor, există șansa ca acesta să fie spionat.
Este foarte important să vă monitorizați cât de des puteți traficul de date pentru a afla despre orice utilizare neobișnuită de mare a datelor.
Telefonul sună când nu este utilizat
În momentul în care telefonul nu este folosit, acesta nu ar trebui să scoată niciun sunet, iar dacă auziți sunete atunci când nu îl ultilizați, sunt șanse mari ca acesta să fie spionat.
Se închide cu întârziere
Dacă în momentul în care vă închideți telefonul, acesta se închide neobișnuit de greu, este posibil ca acesta sa fie monitorizat de programe de spionare.
Dispozitivul se încălzește atunci când nu este utilizat
Dacă mobilul se încălzește, iar acesta nu este activ, trebuie să vă puneți un semn de întrebare, deoarece există posibilitatea să fie spionat.
Telefonul a devenit lent
Dacă mobilul vostru a devenit dintr-o dată foarte lent sau se blochează, atunci exista riscul ca telefonul să fie monitorizat sau spionat.
Verifică pentru fișiere suspecte
Dacă aveți un manager de fișiere instalat pe telefon, trebuie să vă uitați mai atent si să identificați orice fișier suspect sau folder creat pe dispozitivul vostru, iar dacă ați găsit unele fișiere și foldere noi, înseamnă că mobilul vostru este spionat.
Citește și: Cine a inventat TELEFONUL. Invenția a fost prezentată în anul 1876
Citește și: Cum te documentezi înainte de a achiziționa un telefon mobil
Ce poți să faci dacă ai descoperit că ai telefonul spionat
Trebuie să știți că, în momentul în care ați detectat că telefonul vostru este urmărit, există programe antivirus foarte utilizate, foarte bune și pe care le puteți folosi pentru a detecta virușii de pe mobil. Aplicația va scana telefonul pentru spionare și viruși, iar ulterior le va scoate de pe dispozitiv.
Citește și: Comportamentul femeilor la jocuri de noroc
Citește și: De câte ori trebuie să ne dezinfectăm telefonul mobil? Sfaturi de la medicul Adrian Streinu Cercel!