Cum alegem cabina de duș potrivită?

Cum alegem cabina de duș potrivită?
Cum alegem cabina de duș potrivită?

Relaxarea și confortul trebuie prioritizare în momentul amenajării băii. Încărcarea spațiului nu este recomandată, astfel în detrimentul căzii poți opta pentru o cabină de duș.

Piața îți oferă o multitudine de variante, astfel încât să poți găsi alternative potrivite chiar și pentru cele mai mici spații.

Alegerea cabinei în funcție de formă și material

Există o multitudine de factori după care ar trebui să te ghidezi în momentul începerii căutării. Totuși, cu siguranță cele mai important sunt reprezentate de formă și material. Prima trebuie să se potrivească încăperii și spațiului de care dispui și să îți permită acces ușor în cabină. De asemenea, materialul din care este confecționată reprezintă un adevărat punct de reper al calității achiziției tale!

Ce formă se potrivește cel mai bine băii tale?

- Cabina de duș dreptunghiulară - Reprezintă o variantă ideală în cazul băilor dispuse pe lungime. Totuși, înainte de a cumpăra o astfel de cabină, gândește-te la toate elementele pe care vrei să le incluzi în baie. Astfel, te asiguri că nu există riscul ca vreun obiect să împiedice accesul facil către duș. De asemenea, dacă îți dorești o variantă care să ocupe mai puțin spațiu poți opta pentru cabina de formă pătrată!

- Cabina de duș semirotundă - Design-ul îți permite amplasarea ei pe colț și ai acces ideal pentru a fi utilizată în mod optim. Mai mult decât atât, ocupă foarte puțin spațiu. Așadar, este potrivită pentru băile de dimensiuni mici!

- Cabine duș cu cădiță - Există o multitudine de astfel de cabine și o varietate de opțiuni când vine vorba de cădiță. Poți opta pentru una scundă, medie sau chiar înaltă. În cazul ultimei variante, dușul tău poate ajunge să semene foarte mult cu o cadă. Însă, trebuie să ții cont că și spațiul pe care îl ocupă va crește.

Cât despre material, o cabină este alcătuită din uși și din cădiță. De cele mai multe ori, ușile sunt realizate fie din plastic, fie din sticlă securizată. Deși plasticul reprezintă o variantă mai avantajoasă, este evident că sticla prezintă o calitate superioară. În cazul cădiței, dacă este cazul, cel mai căutat material este acrilul.

Alegerea cabinei de duș în funcție de accesorii și funcționalități

Pentru mulți este tentant să achiziționeze produse cât mai moderne, care să vină la pachet cu o multitudine de accesorii. Astfel, în casele românilor pot fi regăsite cabine cu hidromasaj, jacuzzi, lumini, sisteme audio și multe alte funcționalități. Deși ele facilitează relaxarea, prețul pentru un astfel de produs este unul mai crescut. Așadar, înainte de a face o alegere, trebuie să iei în considerare ce îți dorești cu adevărat. Până la urmă, reprezintă o investiție care trebuie să treacă de testul timpului.

Când este mai avantajoasă o cabină de duș față de o cadă normală?

Amenajarea locuinței într-un mod armonios reprezintă o adevărată provocare pentru cei fără cunoștințe în domeniu. Baia, ca orice altă încăpere, trebuie să ofere o stare de bine și spațiu suficient.

Există posibilitatea să dispui de loc suficient pentru o cadă, însă ulterior să observi că baia este încăperea ideală pentru plasarea mașinii de spălat. Astfel, apare nevoia de economisire a spațiului și ce soluție poate fi mai potrivită decât înlocuirea căzii cu o cabină de duș?

De asemenea, atât costurile de achiziționare, cât și cele de montaj și întreținere sunt mai scăzute în cazul cabinei. Desigur, prețurile diferă în funcție de complexitatea și calitatea produsului pentru care optezi. Astfel, există pe piață chiar și cabine de duș care să egaleze sau să depășească prețul căzii.

O cabină de duș de calitate poate contribui la crearea unei amenajări de invidiat. Obține și tu un rezultat de cea mai bună calitate cu un produs potrivit!

 


Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies