Chef Ștefan Popescu a vorbit despre cum alegem făina potrivită pentru pâine sau prăjituri.
Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, juratul unui cunoscut show culinar și activ pe rețelele de socializare, reușește de fiecare dată să împărtășească cele mai utile trucuri din bucătărie, pentru ca toți iubitorii gastronomiei să nu întâmpine niciun fel de problemă atunci când aleg să pregătească un preparat. Acesta vorbește despre mâncărurile care ne pot salva timpul în bucătărie, dar și cum ajungem la rezultatul dorit în scurt timp, fără să petrecem ore în șir în bucătărie.
Care este făina potrivită pentru prăjituri și pâine
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Bucătarul nu vorbește doar despre preparate, ci și trucurile care ne pot ajuta de fiecare dată în bucătărie.
Astfel, de această dată a vorbit despre făină și despre cum alegem ingredientul perfect în funcție de preparatul pe care urmăm să-l pregătim. Când vine vorba de prăjituri, de pizza sau de cozonac, există un tip de făină pe care trebuie să-l folosim ca totul să iasă exact așa cum ne dorim, iar chef Ștefan Popescu a dezvăluit cum să facem cele mai bune alegeri în acest sens. “Asta menține relația sănătoasă acasă. Vrei să faci ceva cu făină, poate vrei să faci pâine, să faci cozonac și nu știi ce faină să alegi. Hai să vorbim despre făina de prăjituri, care sunt preferatele mele. Pentru asta ne trebuie un tip de făină foarte fină. Este perfectă pentru prăjituri, cozonac, dar mie îmi place foarte mult și pâinea. Și atunci aleg făină de tip 650. Făina de 650 are proteină și trebuie să aibă între 12-13%.@chefstefanpopescu Făina potrivită, gustul perfect! Alege-o pe cea ideală și transformă orice rețetă într-un deliciu 👨🍳 #bucatarie #chef #cheflife #faina ♬ original sound- Chef Stefan Popescu