Chef Ștefan Popescu a vorbit despre cum alegem făina potrivită pentru pâine sau prăjituri.
Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, juratul unui cunoscut show culinar și activ pe rețelele de socializare, reușește de fiecare dată să împărtășească cele mai utile trucuri din bucătărie, pentru ca toți iubitorii gastronomiei să nu întâmpine niciun fel de problemă atunci când aleg să pregătească un preparat.
Acesta vorbește despre mâncărurile care ne pot salva timpul în bucătărie, dar și cum ajungem la rezultatul dorit în scurt timp, fără să petrecem ore în șir în bucătărie. Reușește să convingă că există o alternativă de fiecare dată la mâncărurile de zi cu zi, iar alimentația se poate transforma rapid în una sănătoasă, dacă știm care sunt combinațiile perfecte pentru noi.
Care este făina potrivită pentru prăjituri și pâine
Bucătarul nu vorbește doar despre preparate, ci și trucurile care ne pot ajuta de fiecare dată în bucătărie. Astfel, de această dată a vorbit despre făină și despre cum alegem ingredientul perfect în funcție de preparatul pe care urmăm să-l pregătim. Când vine vorba de prăjituri, de pizza sau de cozonac, există un tip de făină pe care trebuie să-l folosim ca totul să iasă exact așa cum ne dorim, iar chef Ștefan Popescu a dezvăluit cum să facem cele mai bune alegeri în acest sens.
“Asta menține relația sănătoasă acasă. Vrei să faci ceva cu făină, poate vrei să faci pâine, să faci cozonac și nu știi ce faină să alegi. Hai să vorbim despre făina de prăjituri, care sunt preferatele mele. Pentru asta ne trebuie un tip de făină foarte fină. Este perfectă pentru prăjituri, cozonac, dar mie îmi place foarte mult și pâinea. Și atunci aleg făină de tip 650. Făina de 650 are proteină și trebuie să aibă între 12-13%. Făina integrală, dacă vrei să faci pâine sau chiar biscuiți, clătite, cu un procentaj mai mare de fibre, asta este făina mea specială și favorită. Pentru că menține relația sănătoasă acasă. Să faci o pizza perfectă, de ce nu, pentru că este din griș dur, este o făină dură, cu o granulație mai mare. Se și vede. Acum, că știi toate tips-urile și tot ce vrei tu, nu mai ai nicio scuză.”, a spus chef Ștefan Popescu.