Cum alegem tacâmurile folosite în orice bucătărie pentru că nu ruginesc?

Cum alegem tacâmurile folosite în orice bucătărie pentru că nu ruginesc?
Cum alegem tacâmurile folosite în orice bucătărie pentru că nu ruginesc?

Nu toate seturile de tacâmuri sunt la fel și cele mai frumoase din punct de vedere estetic, dar și mai rezistente, se încadrează în cea mai scumpă gamă de prețuri, garantând o calitate bună.

În general tacâmurile sunt din oțel inoxidabil, un aliaj de nichel și crom, a cărui cantitate variază în funcție de cât de prețioase sunt.

 

Avantajul utilizării acestor materiale constă în posibilitatea de a putea sta la baza tacâmurilor pentru uz alimentar, deoarece nu eliberează anumite substanțe în contact cu alimentele, nu se oxidează sau nu se sparg. Tocmai din aceste motive, aceste materiale sunt folosite în bucătăriile profesionale.

 

În ghidul nostru, te vom ajuta să alegi cel mai bun set de tacâmuri din oțel, care poate fi achiziționat din magazinele de specialitate, la prețuri foarte atractive.

 

Caracteristici principale

 

La cumpărare, primul lucru de luat în considerare este numărul de elemente care alcătuiesc serviciul, întrucât există o diferență clară față de cele care pot fi folosite pentru a consumă alimente și cele folosite pentru a le pregăti. Furculița, cuțitul și lingură sunt elementele care se așează pe masă atunci când este aranjată, așa că trebuie să fie în funcție de câti meseni sunt. La desert, în schimb, se folosește o linguriță.

 

Poți alege să achiziționezi servicii care includ elemente precum oale, linguri mari, spatule, furculițe speciale care permit prepararea alimentelor, deci seturi formate din mai multe piese, chiar și la prețuri nu prea mari. Să vedem mai jos care sunt principalele caracteristici de luat în considerare la momentul achiziției unor tacâmuri folosite in orice bucatarie pentru ca nu ruginesc.

 

Materiale

 

Primul lucru de evaluat este materialul cu care sunt realizate tacâmurile. Pentru a economisi bani, evită să cumperi articole de proastă calitate, deoarece în scurt timp vor fi atacate de rugină, devenind astfel inutilizabile. Mai degrabă, optează pentru produse care sunt certificate din punct de vedere al siguranței. De aceea, ar trebui să alegi tacâmuri din oțel inoxidabil, care au o rezistență excelentă la rugină și pot fi curățate în mașina de spălat vase.

 

Materiale precum argintul și porțelanul, în ciuda faptului că sunt fine, se zgârie ușor și se rup și mai ușor. Oțelul trebuie să predomine în părțile care vor intră în contact cu alimentele, de exemplu mânerul poate fi din lemn sau plastic. Adăugarea acestor materiale va face mesele mai vesele și mai colorate.

 

Putem spune așadar că la alegere va trebui să te concentrezi mai mult pe tacâmurile care sunt în principal din oțel inoxidabil, prin urmare și rezistente la spălarea la temperaturi ridicate în mașina de spălat vase, ceea ce permite spălarea rapidă fără riscul de a deteriora tacâmurile sau de a le expune la riscul de a rugini.

 

În general modelele preferate de toată lumea au mânere construite din oțel, dar există și modele în care acesta este construit cu materiale mai puțin rezistente sau în care se exploatează calitatea lemnului sau a metacrilatului, pentru a face designul mai atractiv.

 

Alegerea materialului mânerului este în principal o problemă economică, deoarece plasticul, de exemplu, este mai puțin costisitor decât alte materiale și, în al doilea rând, o alegere ce ține de gustul personal, caracterului practic în utilizare, spălare și versatilitate. Mânerul confortabil trebuie să se adapteze formei mâinii astfel încât să fie ușor de folosit și rezistent la uzură în timp.

 

Decor

 

Seturile de tacâmuri pot fi formate din 6-12-18 bucăți. Fiecare set are propriul decor care poate fi asortat cu vasele și paharele tale.

 

Tehnica de decorare folosită de producător face seturile unice, iar pe piață sunt multe născute din fuziunea lamei și mânerului sau monobloc. Primul tip este mai fragil și, prin urmare, riscă cu ușurință să se rupă. Al doilea, în schimb, este mai bun din punct de vedere al rezistenței, mai manevrabil și mai ușor de curățat.

 

Tipul format din două părți, pe lângă faptul că este din oțel și piese din plastic sau lemn, este și mai igienic. În ciuda faptului că tacâmurile sunt curățate temeinic în mod regulat, germenii și bacteriile încă se ascund între lamă și mâner.

 

Mâner

 

Ideal, mai ales pentru cuțite, este să ai un mâner confortabil, ferm și sigur. În cazul oțelului, acest lucru se poate realiza datorită unor mici depresiuni dispuse pe mâner. Această caracteristică este prezentă doar în serviciile scumpe și de calitate superioară. Degetele, poziționate în această porțiune concavă, reduc posibilitatea de a pierde aderența și fac tacâmurile sigure de utilizat. Prin urmare, tacâmurile sunt antiderapante și cu mâner ergonomic, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să te chinui să mânuiești piesele.

 

Accesorii

Cele mai bune servicii de tacâmuri din oțel inoxidabil sunt în general însoțite de ambalaje reutilizabile și care vă permit să vă păstrați seturile în deplină siguranță de eventualele lovituri și depuneri de praf. Acestea sunt de obicei serviete, cutii din țesătură sau cutii din lemn.

 

Principalul lucru este că aceste pachete sunt căptușite în interior cu materiale moi, motiv pentru care țesăturile sunt adesea folosite. Partea exterioară poate fi din metal sau plastic. Protecția oferită de aceste carcase este, de asemenea, importantă pentru a preveni oxidarea pieselor și pentru a asigura o rezistență mai mare la lamele cuțitelor.

 

Cum să alegi cel mai bun set de tacâmuri din inox?

 

Alegerea unui set bun de tacâmuri trebuie să țină cont întotdeauna de principalele caracteristici care îți pot satisface nevoile, mai ales dacă trebuie să îl utilizezi pentru evenimente mari cu un număr mare de invitați. Oțelul inoxidabil necesită adăugarea de crom la aliaj. Asta înseamnă că poate fi rezistent la coroziune mai ales în medii umede. Pe termen lung, oxidarea corodează stratul protector al metalului care poate fi supus și acțiunii agenților chimici externi. Pe baza procentului de crom prezent în compus, oțelul poate fi împărțit în mai multe tipuri, luând astfel denumiri diferite. În cele din urmă, fiecare piesă este definită cu o lustruire perfectă de oglindă care face setul strălucitor și elegant, utilizabil în orice circumstanță.

 

Pentru că achiziția noastră să fie rezistentă, utilă pentru toate evenimentele, alegerea trebuie făcută cu produse realizate de producători care sunt sinonime cu calitatea.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies